Η Nicole Mommsen επικεφαλής του τομέα Παγκόσμιας Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας Τεχνολογίας του Volkswagen Group.

Το Volkswagen Group όρισε τη Nicole Mommsen νέα Επικεφαλής του Global Communications and Sustainability Group Technology στη Volkswagen. Ο ρόλος αυτός δημιουργήθηκε πρόσφατα εν όψει της στρατηγικής σημασίας του τομέα και περιλαμβάνει επικοινωνίες μεταξύ των τεσσάρων βασικών πυλώνων τεχνολογίας του ομίλου: Group Components, PowerCo SE, Volkswagen Group Charging & Energy και την επιχείρηση πλατφόρμας τρίτων του Ομίλου. Ο ρόλος περιλαμβάνει επίσης τις δραστηριότητες βιωσιμότητας του τμήματος. Ως νέο μέλος της ομάδας διοίκησης τεχνολογίας του Ομίλου, η Nicole Mommsen θα αναφέρεται στον Thomas Schmall-von Westerholt, μέλος του ΔΣ του Ομίλου για θέματα Τεχνολογίας και Πρόεδρο του ΔΣ της Volkswagen Group Components.

Οι τομείς μπαταρίας, φόρτισης και ενέργειας αποτελούν αναπόσπαστα μέρη του σχεδίου 10 σημείων με το οποίο το ΔΣ της Volkswagen, με επικεφαλής τον CEO Oliver Blume, θέλει να επιταχύνει τη μετάβαση προς τη βιώσιμη, ψηφιακή κινητικότητα. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, ο όμιλος επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη και παραγωγή νέων ηλεκτρικών οχημάτων. Επιπλέον, η εταιρεία προωθεί την εκβιομηχάνιση της τεχνολογίας μπαταριών σε όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας. Η Volkswagen έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία 45.000 σημείων ταχείας φόρτισης παγκοσμίως έως το 2025 και την επέκταση της διαχείρισης ενέργειας σε μια μελλοντική ομάδα εσόδων.

Η Nicole Mommsen εντάχθηκε στη Volkswagen τον Αύγουστο του 2020 ως Επικεφαλής Εταιρικής Επικοινωνίας. Τον Ιανουάριο του 2021, διορίστηκε Επικεφαλής Global Group Communications, αναφερόμενη απευθείας στον πρώην CEO Herbert Diess. Μετά την αλλαγή στην κορυφή του Ομίλου τον Σεπτέμβριο του 2022, ανέλαβε Αναπληρώτρια Επικεφαλής Επικοινωνίας του ομίλου παγκοσμίως, Chief Internal Communications Operating Officer και επικεφαλής της διευρυμένης ομάδας εταιρικής επικοινωνίας.

Προηγούμενο άρθροJ.D. Power 2023: Η ικανοποίηση από τα νέα EV
Επόμενο άρθροYunex Traffic: ανέπαφη πληρωμή για φορτιστές EV