Το πρωτότυπο Infiniti QX Inspiration έλαβε το βραβεία “Best Concept Vehicle” και “Best Interior” αντίστοιχα,  για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Β. Αμερικής – NAIAS,  από την περίφημη “αφρόκρεμα” των σχεδιαστών αυτοκινήτων, γνωστή ως EyesOn Design.  Το πρωτότυπο όχημα, έλαβε επίσης το βραβείο “Καινοτόμος Χρήση Χρώματος, Γραφικών ή Υλικών”.  Το QX Inspiration συνδυάζει ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς  με το πλαίσιο ενός SUV, εισάγοντας μια νέα γλώσσα σχεδιασμού της Infiniti, για την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Τα ετήσια Βραβεία EyesOnDesign, που απονέμονται σε επτά κατηγορίες, επιλέγονται από περισσότερους  από 30 (ενεργούς και μη) κορυφαίους σχεδιαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας και  των μεταφορών. Τα συγκεκριμένα βραβεία θεωρούνται ως  η επικύρωση του κορυφαίου σχεδιασμού της αυτοκίνησης, από τους ηγέτες του κλάδου.

“Το QX Inspiration είναι το μέλλον της  Infiniti και παρουσιάζει την εξέλιξη του πώς εκδηλώνεται το iαπωνικό DNA στη γλώσσα  του σχεδιασμού μας, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης για την premium μάρκα μας. Είμαι πολύ υπερήφανος για τις σχεδιαστικές μας ομάδες στα κέντρα μας, σε όλο τον κόσμο. Είναι εξαιρετικά ευχάριστο και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος”, δήλωσε ο Alfonso Albaisa, ανώτερος αντιπρόεδρος παγκόσμιου σχεδιασμού της Nissan Motor Co., Ltd .

Το QX Inspiration concept, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το σχεδιασμό στην Infiniti που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία και με μια σχεδιαστική γλώσσα που αναδεικνύει τη δύναμη και τον χαρακτήρα των ηλεκτροκινητήρων. Το νέο πρωτότυπο θέτει ένα άμεσο προηγούμενο για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρείας, απεικονίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι νέες αρχιτεκτονικές και τεχνολογίες, επηρεάζουν το σύγχρονο σχεδιασμό της Infiniti. Επίσης, βασίζεται στην iαπωνική χωροταξική αντίληψη του “Ma”, αποδεικνύοντας πως οι ανοιχτοί χώροι μεταξύ των γραμμών δημιουργούν ένταση και προσδοκίες.

Tο iαπωνικό DNA χαρακτηρίζει και το χειροποίητο εσωτερικό του QX Inspiration, που είναι φτιαγμένο με παραδοσιακές τεχνικές και με επιλογή υλικών εμπνευσμένων  από την iαπωνική αισθητική. Η ανάπτυξη νέων πλατφορμών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, επιτρέπει τη δημιουργία ευρύχωρων εσωτερικών χώρων, με επηρεασμό από την omotenashi, την iαπωνική προσέγγιση της φιλοξενίας. Η καμπίνα ενσωματώνει τεχνολογίες που διαμορφώνουν ένα φιλόξενο περιβάλλον, υποστηρίζοντας τον οδηγό και συνδέοντας τους επιβαίνοντες με τον υπόλοιπο κόσμο.

“Το QX Inspiration είναι το μανιφέστο της φιλοδοξίας μας για την ηλεκτροκίνηση και το αποκορύφωμα τριών δεκαετιών σχεδίασης και τεχνολογικής υπεροχής. Μετρά κυριολεκτικά τριάντα χρόνια στη διαμόρφωση. Είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα σχεδίασης που βρήκε έναν τρόπο να συγχωνεύσει τον μοντέρνο σχεδιασμό με τον iαπωνικό μινιμαλισμό. Η αναγνώριση μεταξύ ομοτίμων της αυτοκινητοβιομηχανίας, αποτελεί  ύψιστη τιμή. Είμαστε εξίσου σεμνοί και ευγνώμονες”, δήλωσε ο Karim Habib, εκτελεστικός διευθυντής σχεδιασμού της Infiniti Motor Co., Ltd..

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ Car2Go στο Παρίσι
Επόμενο άρθροNέο compact SUV Skoda