Η Volvo Trucks ανακοίνωσε πως το επόμενο έτος θα λανσάρει ηλεκτρικό φορτηγό βαρέως τύπου με αυτονομία 600 χιλιομέτρων.

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση των φορτηγών βαρέως τύπου συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο και οι μεγαλύτερες αποστάσεις γίνονται πλέον εφικτές. Έως και 600 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση θα μπορεί να φτάσει το επόμενης γενιάς ηλεκτρικό φορτηγό βαρέως τύπου της Volvo για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων.

Το επόμενο έτος η Volvo θα λανσάρει μια νέα έκδοση μεγάλης αυτονομίας του FH Electric, η οποία θα μπορεί να διανύσει έως και 600 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Αυτό θα επιτρέψει στις εταιρείες μεταφορών να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά φορτηγά σε διαπεριφερειακές και υπεραστικές διαδρομές και να διανύουν μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση. Το νέο Volvo FH Electric θα κυκλοφορήσει προς πώληση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

“Η νέα μας ηλεκτρική ναυαρχίδα θα αποτελέσει εξαιρετικό συμπλήρωμα της ευρείας γκάμας ηλεκτρικών φορτηγών μας και θα επιτρέψει τη μεταφορά χωρίς εκπομπές καυσαερίων και για μεγαλύτερες αποστάσεις. Θα είναι μια εξαιρετική λύση για τις εταιρείες μεταφορών με μεγάλη ετήσια χιλιομετρική απόσταση των φορτηγών τους και με ισχυρή δέσμευση για μείωση του CO2”, δήλωσε ο Roger Alm, Πρόεδρος της Volvo Trucks.

Πέντε χρόνια ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση

Η νέα τεχνολογία μετάδοσης κίνησης της Volvo, ο λεγόμενος ηλεκτρονικός άξονας, που δημιουργεί χώρο για σημαντικά μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας στο όχημα, είναι ο καταλύτης για την επίτευξη της αυτονομίας των 600 χιλιομέτρων. Οι αποδοτικότερες μπαταρίες, ένα περαιτέρω βελτιωμένο σύστημα διαχείρισης μπαταριών και η συνολική αποδοτικότητα του συστήματος μετάδοσης κίνησης, συμβάλλουν επίσης στην αύξηση της αυτονομίας.

Η Volvo Trucks είναι παγκόσμιος ηγέτης στα ηλεκτρικά φορτηγά μεσαίου και βαρέως τύπου με οκτώ ηλεκτρικά μοντέλα στο χαρτοφυλάκιό της. Η ευρεία γκάμα προϊόντων καθιστά δυνατή την ηλεκτροκίνηση της αστικής και εθνικής διανομής, των κατασκευών, της διαχείρισης αποβλήτων και, σύντομα, των μεταφορών μεγάλων αποστάσεων. Η Volvo έχει παραδώσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 3.800 ηλεκτρικά φορτηγά σε πελάτες σε 46 χώρες σε όλο τον κόσμο.

“Ο τομέας των μεταφορών αντιπροσωπεύει το 7% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Τα ηλεκτρικά φορτηγά είναι σημαντικά εργαλεία για τη μείωση του κλιματικού αποτυπώματος. Εκτός από τα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη που προσφέρουν τα ηλεκτρικά φορτηγά, προσφέρουν στους οδηγούς των φορτηγών ένα πολύ καλύτερο περιβάλλον εργασίας, με πολύ χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και δονήσεων”, πρόσθεσε ο Roger Alm.

Η Volvo Trucks προωθεί τη μετάβαση προς τις μεταφορές χωρίς ορυκτά καύσιμα, ώστε να επιτύχει τον στόχο της για μηδενικές εκπομπές έως το 2040, χρησιμοποιώντας μια τεχνολογική στρατηγική τριών κατευθύνσεων. Η τεχνολογική προσέγγιση τριών σημείων βασίζεται σε ηλεκτρικές μπαταρίες, ηλεκτρικές κυψέλες καυσίμου και κινητήρες εσωτερικής καύσης που λειτουργούν με ανανεώσιμα καύσιμα, όπως πράσινο υδρογόνο, βιοαέριο ή HVO (υδρογονωμένο φυτικό έλαιο).

 

 

Προηγούμενο άρθροΠροηγμένη τεχνολογία φόρτισης στο νέο Ford Capri
Επόμενο άρθροΗ CUPRA παρουσίασε το νέο SUV, Terramar