Volvo: Παραβίαση ασφαλείας κυβερνοχώρου από τρίτους

Παραβίαση ασφαλείας κυβερνοχώρου διαπίστωσε η Volvo Cars. Η εταιρεία αντιλήφθηκε πως υπήρξε παράνομη πρόσβαση σε ένα από τα αρχεία της από τρίτους.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες επιβεβαιώνουν ότι κατά τη διάρκεια της εισβολής κλάπηκε περιορισμένη ποσότητα στοιχείων Ε&Α της εταιρείας. Η Volvo Cars κατέληξε νωρίτερα στο συμπέρασμα, με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, ότι μπορεί να υπάρξει αντίκτυπος στη λειτουργία της εταιρείας.

Μετά τον εντοπισμό της παράνομης πρόσβασης, η εταιρεία εφάρμοσε αμέσως αντίμετρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την αποτροπή περαιτέρω πρόσβασης στα αρχεία της και ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές.

Η εταιρεία διεξάγει τη δική της έρευνα και συνεργάζεται με τρίτους ειδικούς για τη διερεύνηση της κλοπής ιδιοκτησίας. Η Volvo Cars με ανακοίνωσή της, που ενημερώνει για την παραβίαση του κυβερνοχώρου της, δεν διαβλέπει, με τις προς το παρόν διαθέσιμες πληροφορίες, ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο στην ασφάλεια ή την ασφάλεια των αυτοκινήτων των πελατών της ή των προσωπικών τους δεδομένων.

Προηγούμενο άρθροNissan Note: Ιαπωνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς
Επόμενο άρθροΜελέτη της PwC Strategy& για την CLEPA