Volvo Group: Μέτρα για τη μείωση του κόστους

Το Volvo Group λαμβάνει μέτρα για τη μείωση του κόστους και την επιτάχυνση του μετασχηματισμού του, δεδομένου ότι η κρίση του COVID-19 αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα πολλών από τις μεγάλες αγορές του, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.

Ο Όμιλος προσαρμόζει συνεχώς τις δραστηριότητές του σε μείωση της ζήτησης από τα επίπεδα ρεκόρ του πρώτου εξαμήνου 2019 με ευελιξία, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνει τη μετάβαση σε βιώσιμες μεταφορικές λύσεις. Για το επόμενο βήμα, το Volvo Group σχεδιάζει να μειώσει περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό γραφείων κατά περίπου 4.100 θέσεις το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Volvo Group: Μείωση του κόστους, επιτάχυνση των νέων τεχνολογιών και επιχειρηματικών μοντέλων

“Η πανδημία του κορωνοϊού και τα παγκόσμια μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμησή της οδήγησαν την αγορά σε μια κατάσταση που επηρέασε σοβαρά τον κλάδο μας. Το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι η συνέχιση της μειωμένης ζήτησης και πρέπει να συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε ανάλογα την εταιρεία μας. Παράλληλα, θα επιταχύνουμε την αλλαγή ικανοτήτων που απαιτούνται για νέες τεχνολογίες και επιχειρηματικά μοντέλα”, δηλώνει ο Martin Lundstedt, Πρόεδρος και CEO του Volvo Group.

Από τα μέσα του 2019, το Volvo Group προσάρμοσε το επίπεδο δραστηριότητάς του χρησιμοποιώντας ευελιξία, τερματίζοντας προσωρινά συμβόλαια και συμβούλους. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ο Όμιλος σχεδιάζει να μειώσει περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό γραφείων κατά περίπου 4.100 θέσεις, εκ των οποίων το 15% είναι σύμβουλοι. Περίπου 1.250 από αυτές τις θέσεις βρίσκονται στη Σουηδία.

Η ανάγκη μείωσης προσωπικού θα ήταν μεγαλύτερη χωρίς τα διάφορα κρατικά πακέτα στήριξης που επιτρέπουν βραχυπρόθεσμη αναστολή εργασίας και άλλα παρόμοια μέτρα.

Η μείωση προσωπικού θα πραγματοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους σε ολόκληρο τον Όμιλο, ανάλογα με την τοπική επιχειρηματική κατάσταση, τη νομοθεσία της χώρας και τις πρακτικές της αγοράς εργασίας. Σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας, τα προγραμματισμένα μέτρα περιλαμβάνουν ειδοποιήσεις απολύσεων.

Συνεργασία με τα συνδικάτα

“Η κουλτούρα της Volvo θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε αυτό το έργο, στο οποίο θα εργαστούμε ως μία ομάδα από κοινού με τα συνδικάτα για να επέλθει αυτή η προσαρμογή με υπευθυνότητα”, λέει ο Martin Lundstedt. “Με αυτές τις αλλαγές, το Volvo Group θα διατηρήσει μια ισχυρή θέση, θα προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση της αγοράς και θα συνεχίσει να είναι ηγέτης της μετάβασης σε βιώσιμες λύσεις μεταφορών και υποδομών”.

Το Volvo Group αποτελείται από πολλές διαφορετικές μάρκες, που στοχεύουν σε διαφορετικούς πελάτες και διαφορετικούς τομείς: Volvo Trucks Volvo Buses – Volvo Construction EquipmentVolvo Autonomous Solutions, Volvo Penta Marine LeisureVolvo Penta Marine Commercial – Volvo Penta IndustrialUD Trucks, Terex Trucks, Renault Trucks, Prevost, Nova Bus, Mack Trucks, Arquus.

Στις 31 Μαρτίου 2020, ο Όμιλος απασχολούσε 99.036 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων των έκτακτων υπαλλήλων και συμβούλων, αριθμός μειωμένος κατά 7.244 εργαζόμενους σε σύγκριση με τις 31 Μαρτίου 2019. Ο αριθμός των εργαζομένων στην παραγωγή μειώθηκε κατά 4.910 άτομα ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων γραφείου κατά 2.334. Η μείωση των ανθρώπων της παραγωγής σχετίζεται με τη μείωση των επιπέδων της παραγωγής, ενώ η μείωση των υπαλλήλων γραφείου περιλαμβάνει μείωση των προσληφθέντων συμβούλων. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε κατά 4.949 άτομα. Να σημειωθεί ότι τα λειτουργικά έσοδα του Volvo Group κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους μειώθηκαν κατά 52%.

Προηγούμενο άρθροLeasePlan: Οι Έλληνες οδηγοί ανησυχούν για τα δεδομένα
Επόμενο άρθροBMW Hellas: παρουσιάζει την πρώτη BMW Σειρά 2 Gran Coupé