Η Volvo Defense συνήψε επταετή συμφωνία-πλαίσιο για παραδόσεις φορτηγών logistics στην Εσθονία και τη Λετονία.

Η Volvo Defense, της Volvo Trucks, συνήψε συμφωνία πλαίσιο με το Εσθονικό Κέντρο Αμυντικών Επενδύσεων και το Υπουργείο Άμυνας της Λετονίας για παράδοση φορτηγών εφοδιασμού. Η Volvo είναι ένας εκ των δύο προμηθευτών που θα παραδώσουν από κοινού έως και 3.000 οχήματα εντός επταετίας.

Η Volvo θα ξεκινήσει τις παραδόσεις το 2024. Η συνολική απαίτηση των δύο χωρών είναι έως και 3.000 οχήματα, συνολικής αξίας περίπου 440 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία είναι επταετής και δύναται να παραταθεί κατά τρία χρόνια αν κριθεί απαραίτητο.

Η σύμβαση υπεγράφη σε τελετή στο Ταλίν της Εσθονίας την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου και συμμετείχαν εκπρόσωποι της εσθονικής και της σουηδικής κυβέρνησης.

Τα οχήματα της Volvo θα περιλαμβάνουν πέντε διαμορφώσεις φορτηγών βασισμένων στο μοντέλο FMX της Volvo Trucks, γνωστό για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά του. Η συμφωνία περιλαμβάνει ολοκληρωμένο πρόγραμμα συντήρησης και ανταλλακτικών. Τα οχήματα θα παράγονται στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Tuve της Volvo Trucks στο Γκέτεμποργκ.

«Αυτή είναι μια σημαντική συμφωνία για τη Volvo Defense και μια απόδειξη της αξιοπιστίας των προϊόντων μας και της Volvo ως μακροπρόθεσμου επιχειρηματικού εταίρου», δήλωσε ο Andreas Svenungsson, Πρόεδρος της Volvo Defense. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Εσθονούς και Λετονούς πελάτες μας για να ετοιμάσουμε τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες για αυτούς τα επόμενα χρόνια».

Η νέα συμφωνία βασίζεται σε μακροχρόνια σχέση μεταξύ της Volvo Defense και των ενόπλων δυνάμεων της Εσθονίας στην οποία πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες παραδόσεις το 2014. Η Εσθονία και η Λετονία είναι καθιερωμένες αγορές για την Volvo Trucks με σταθερή υποδομή για πωλήσεις και υπηρεσίες μετά την πώληση.

Η Volvo Defense, επιχειρηματική δραστηριότητα εντός της Volvo Trucks, εδρεύει στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Η εταιρείαπροσφέρει μια ευρεία γκάμα εξατομικευμένων φορτηγών εφοδιαστικής, μηχανημάτων μηχανικής, θαλάσσιων και βιομηχανικών εφαρμογών και κινητήρων σε παγκόσμιους πελάτες άμυνας και πολιτικής προστασίας. Τα προϊόντα της χαρακτηρίζονται από στιβαρότητα και ευελιξία, εστιάζοντας στη λειτουργική αποτελεσματικότητα.

Προηγούμενο άρθροΑνανεωμένο υβριδικό Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé
Επόμενο άρθροΕπιτυχημένη η παρουσία της Autohellas Hertz στην 9η Cargo Truck & Van Expo