Η Volvo Cars, ηγετική δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο στην οδική ασφάλεια και η DiDi Autonomous Driving, βραχίονας τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης της κορυφαίας πλατφόρμας τεχνολογίας κινητικότητας στον κόσμο, Didi Chuxing, υπέγραψαν στρατηγική συμφωνία συνεργασίας για την παροχή αυτόνομων οχημάτων στον αυτόνομο στόλο δοκιμών της DiDi.

Η Volvo Cars θα παρέχει στη DiDi αυτοκίνητα XC90 εξοπλισμένα με τα απαραίτητα εφεδρικά λειτουργικά συστήματα διεύθυνσης και πέδησης και θα συνεργαστεί με την DiDi Autonomous Driving για την ενσωμάτωση του επιπλέον λογισμικού και εξοπλισμού που απαιτείται ώστε να καταστούν απολύτως έτοιμα για αυτόνομη οδήγηση.

Τα αυτοκίνητα XC90 θα είναι τα πρώτα που θα ενσωματώνουν τη DiDi Gemini, τη νέα πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης της DiDi Autonomous Driving και προορίζονται να αναπτυχθούν προς ride-hailing στο δίκτυο της DiDi στο μέλλον.

Η συμφωνία ενισχύει τη θέση της Volvo Cars ως παρόχου αυτοκινήτων και προτιμητέου συνεργάτη για στόλους αυτόνομης οδήγησης, κεφαλαιοποιώντας τη φήμη της ως ηγέτη στην ασφάλεια των αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Τα ενσωματωμένα εφεδρικά συστήματα και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των XC90, σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης της DiDi Autonomous Driving, θα επιτρέψουν στα αυτοκίνητα να ενταχθούν λειτουργικά στις υπηρεσίες robotaxi χωρίς να απαιτείται επιτήρηση από οδηγό ασφαλείας.

Βάσει της συμφωνίας, η Volvo Cars και η DiDi Autonomous Driving προσβλέπουν σε μακροπρόθεσμη συνεργασία, καθώς η DiDi συνεχίζει να επεκτείνει τους αυτόνομους δοκιμαστικούς στόλους σε όλη την Κίνα και τις ΗΠΑ και κλιμακώνει τις εμπορικές της δραστηριότητες robotaxi.

Όντας κορυφαία πλατφόρμα τεχνολογίας διαμοιρασμού κινητικότητας παγκοσμίως, η DiDi χρησιμοποιεί την εκτενή τεχνογνωσία της λειτουργίας δικτύου και την εκτεταμένη τράπεζα δεδομένων οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες, για την ανάπτυξη αυτόνομων επαγγελματικών υπηρεσιών μεταφοράς, συνεργαζόμενη με premium κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Το 2020, η Volvo Cars εφοδίασε την DiDi με αυτοκίνητα Volvo XC60, για χρήση στο πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα robotaxi στη Σαγκάη. Σε ορισμένες περιοχές της Σαγκάης μπορεί να γίνει κράτηση για αυτόνομη μετακίνηση με ρομποταξί μέσω της εφαρμογής DiDi, ενώ τα αυτοκίνητα παρακολουθούνται από οδηγό ασφαλείας και μηχανικό.

«Η στρατηγική συνεργασία με την DiDi Autonomous Driving επιβεβαιώνει περαιτέρω τη φιλοδοξία μας να αποτελέσουμε προτιμητέο συνεργάτη για τις κορυφαίες εταιρείες υπηρεσιών μετακίνησης στον κόσμο», δήλωσε ο Håkan Samuelsson, CEO της Volvo Cars. «Ο συνδυασμός του υπό επέκταση προγράμματος robotaxi της DiDi και των ασφαλών αυτοκινήτων μας είναι εξαιρετικός, καθώς δημιουργεί εμπιστοσύνη στους καταναλωτές για τις υπηρεσίες αυτόνομης μεταφοράς».

«Επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας με κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς πιστεύουμε πως τα δίκτυα ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων διαμοιρασμού θα είναι σημαντικά για την επίτευξη υψηλότερων προτύπων ασφάλειας και βιωσιμότητας των μελλοντικών συστημάτων αστικών μεταφορών», δήλωσε ο Bob Zhang, CEO της DiDi Autonomous Driving και CTO της Didi Chuxing. «Η DiDi Gemini, η νέα μας πλατφόρμα αυτόματης οδήγησης, ενσωματώνει σημαντικές βελτιώσεις εξοπλισμού χάρη στις δοκιμαστικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης επιβατών της Σαγκάης. Με την συνεργασία της πρωτοπόρου ασφάλειας Volvo Cars, προσβλέπουμε σε νέες επιδόσεις μελλοντικών αυτόνομων υπηρεσιών μεταφοράς».

Η φιλοδοξία της Volvo Cars να καταστεί προτιμητέος συνεργάτης συμπίπτει με την πρόθεση των παρόχων υπηρεσιών μετακίνησης ανά τον κόσμο να επεκτείνουν τους στόλους τους με πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο. Η φήμη της Volvo Cars ως παγκόσμιου ηγέτη στην ασφάλεια αυτοκινήτων αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Nissan X-Trail έρχεται το επόμενο καλοκαίρι
Επόμενο άρθροWorld Car of the Year 2021 το Volkswagen ID.4