Το Volkswagen Transporter7 υποστηρίζει τη μετάβαση στόλων σε EV. Καθώς αυξάνεται η ζήτηση λύσεων βιώσιμης κινητικότητας, η ηλεκτροκίνηση έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία για την ανάπτυξη επαγγελματικών στόλων.

Η Volkswagen υιοθετεί αυτήν τη μεταστροφή, κυρίως με το τελευταίο της Transporter 7, που σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες αστικών δραστηριοτήτων και εταιρειών διαχείρισης στόλων. Η έβδομη γενιά του εμβληματικού λεωφορείου Volkswagen αποτελεί σημαντικό βήμα της μάρκας στην ηλεκτρική κινητικότητα ελαφρών επαγγελματικών μεταφορών.

Ευέλικτη πλατφόρμα & συνδεδεμένη τεχνολογία

Με ευέλικτη νέα πλατφόρμα, το Volkswagen T7 σχεδιάστηκε για να μεταφέρει φορτία αποτελεσματικά (έως 3 ευρωπαλέτες) και για ομαλή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Η σπονδυλωτή πλατφόρμα επιτρέπει την χρήση παραδοσιακών κινητήρων εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκίνητων κινητήρων (PHEV και EV). Η απόφαση για μοντέλα ICE και PHEV δείχνει πως η Volkswagen αντιλαμβάνεται ότι όλες οι περιπτώσεις χρήσης δεν είναι συμβατές με αμιγώς ηλεκτρικά.

Με το Transporter 7, η Volkswagen κάνει ένα ακόμα βήμα επεκτείνοντας την προσφορά ψηφιακών υπηρεσιών μέσω της πύλης Connect Pro. Αυτή η πλατφόρμα επιτρέπει την παρακολούθηση οχημάτων σε πραγματικό χρόνο, τη διαχείριση υπηρεσιών και ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού, παρέχοντας στους fleet managers καλύτερο έλεγχο της απόδοσης και της συντήρησης των οχημάτων τους.

Ομαλή μετάβαση σε EV

Καθώς οι ευρωπαϊκές πόλεις αυστηροποιούν τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων, η ηλεκτροκίνηση των LCV αποτελεί ελκυστική λύση για στόλους που δραστηριοποιούνται σε ζώνες χαμηλών εκπομπών. Έως το 2025, χώρες όπως η Ολλανδία θα επιβάλλουν υψηλές κυρώσεις στα νεοταξινομημένα βαν ντίζελ. Υπό αυτές τις συνθήκες, η επιλογή PHEV συνιστά μεταβατική λύση για εταιρείες που δεν είναι ακόμα έτοιμες να υιοθετήσουν πλήρως την ηλεκτρική ενέργεια, αλλά πρέπει να μειώσουν την εξάρτηση από το ντίζελ.

Προηγούμενο άρθροΔύο νέα τηλεοπτικά σποτ για τα καύσιμα Shell V-Power
Επόμενο άρθροMercedes-Benz: Το DRIVE PILOT έως και 95 χλμ/ώρα