Volkswagen: 25 νέα EV στη Βόρεια Αμερική

Το Volkswagen Group ανακοίνωσε επένδυση 7,1 δισ. δολαρίων στη Βόρεια Αμερική για την σχεδίαση και ανάπτυξη 25 νέων ηλεκτρικών οχημάτων για τις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού έως το 2030.

Η Volkswagen ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα πως επιθυμεί το 55% των πωλήσεων οχημάτων της στις ΗΠΑ να είναι αμιγώς ηλεκτρικά έως το 2030. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε θέσει ως στόχο 70% για την Ευρώπη για την ίδια περίοδο.

Το σχέδιο περιλαμβάνει σταδιακή κατάργηση κατασκευής και πωλήσεων οχημάτων εσωτερικής καύσης (ICE) και μετάβαση σε αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Σύμφωνα με το Autoblog, η Volkswagen δεν περιλαμβάνει PHEV στα σχέδιά της, αλλά ίσως ασχοληθεί με ήπια υβριδικά, καταργώντας σταδιακά τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.

Ενώ το 90% των οχημάτων που πωλούνται στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό συναρμολογούνται στη Βόρεια Αμερική, η Volkswagen σχεδιάζει να ενισχύσει το δίκτυο προμηθευτών της προς αποτροπή καθυστερήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η εξέλιξη μπαταριών επιταχύνεται

Η Volkswagen πρόκειται επίσης να ιδρύσει ένα Εργαστήριο Μηχανικής Μπαταριών, τον Μάιο στις ΗΠΑ, για να δοκιμάσει και να πιστοποιήσει νέες μπαταρίες EV. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της για αύξηση τη παραγωγής μπαταριών στις ΗΠΑ με την νοτιοκορεάτικη εταιρεία SK Innovation.

Τέλος, η Volkswagen ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει την κατασκευή για την Αμερική του ηλεκτρικού crossover ID.4 φέτος και σχεδιάζει να λανσάρει το ηλεκτρικό μικρολεωφορείο ID. Buzz στις ΗΠΑ το 2024.

Προηγούμενο άρθροΜοτοδυναμική: ισχυρή ανάπτυξη το 2021
Επόμενο άρθροΤέσσερα Red Dot Design Awards στη Honda