Η ViaVan και η Shell ξεκινούν από κοινού μια υπηρεσία rideshare στο Άμστερνταμ, η οποία θα προσφέρει στους χρήστες μετακίνηση χωρίς εκπομπές.

Το πρόγραμμα εφαρμόζει την εμπειρία της ViaVan στην τεχνολογία κινητικότητας κατά παραγγελία με τις δυνατότητες φόρτισης της Shell, αποδεικνύοντας τη βιωσιμότητα διαμοιρασμού ηλεκτρικών οχημάτων στόλου σε αστικό περιβάλλον. Η ViaVan και η Shell θέλουν να αποδείξουν πως η απόδοση ηλεκτρικών στόλων βαν υψηλών δυνατοτήτων βελτιώνεται όταν βελτιστοποιείται με έξυπνο τρόπο η δρομολόγηση τους σε διαθέσιμους φορτιστές.

Προοδευτικές πόλεις, όπως το Άμστερνταμ, έχουν πραγματοποιήσει εκτεταμένες επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές φόρτισης. Η αποδοτικότερη χρήση αυτής της υποδομής συνεπάγεται μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ ιδιωτικών οχημάτων, στόλων των φορέων κινητικότητας και των γεωγραφικά διασκορπισμένων σταθμών φόρτισης.

Το Αμστερνταμ επελέγη ως αρχικός τόπος εφαρμογής του προγράμματος, κυρίως για τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα των μεταφορών. Η πόλη εξήγγειλε σαφείς στόχους για μεταφορές μηδενικών εκπομπών έως το 2025.

Η ViaVan είναι μια εταιρεία μετακίνησης διαμοιρασμού κατά παραγγελία που ιδρύθηκε το 2017 ως κοινοπραξία μεταξύ της Mercedes-Benz Vans και της αμερικανικής υπηρεσίας διαμοιρασμού οχημάτων Via.

Προηγούμενο άρθροΗ Dunlop Moto λανσάρει το Mutant
Επόμενο άρθροΟ Markus Duesmann θα γίνει ο νέος CEO της Audi