Η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε διοικητικές αλλαγές

Η Toyota Motor Europe (TME) ανακοίνωσε τοποθετήσεις στελεχών στα κεντρικά γραφεία και τις θυγατρικές της στην Ευρώπη για να επιταχύνει τη μετάβαση της εταιρείας στην κινητικότητα, βάσει της αρχής ουδέτερου άνθρακα και βιωσιμότητας.

Toyota Motor Europe (TME)

Marvin Cooke

Ο Marvin Cooke, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Παραγωγής θα συνταξιοδοτηθεί μετά από 33 χρόνια δραστηριότητας στην TME και στις ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής της Toyota.

«Ευχαριστούμε τον Marvin για την ανεκτίμητη υποστήριξή του, τόσο στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών παραγωγικών ικανοτήτων της Toyota, όσο και στους ανθρώπους, σε μια περίοδο πρωτόγνωρου μετασχηματισμού των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων» δήλωσε ο Yoshihiro Nakata, Πρόεδρος και CEO της TME.

Richard Kenworthy

Ο Richard Kenworthy, Διευθύνων Σύμβουλος της TMUK, θα επιστρέψει στην TME και θα αναλάβει Αντιπρόεδρος Παραγωγής της εταιρείας. Θα είναι υπεύθυνος για τις ακόλουθες λειτουργίες της TME: Εφοδιαστική Αλυσίδα, Σχεδιασμό Παραγωγής και Στρατηγική & Επιχειρησιακό Προγραμματισμό.

Ο Kohei Yoshida θα αναλάβει καθήκοντα Chief Engineer Hydrogen Factory Europe. Αυτός ο νεοσύστατος ρόλος υπογραμμίζει τη συνεχή δέσμευση της Toyota στην ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων κυψελών καυσίμου και υδρογόνου και την προώθηση βιώσιμων δραστηριοτήτων στην Ευρώπη.

Ευρωπαϊκές Εταιρείες Παραγωγής (EMC)

Ο Koreatsu Aoki, Πρόεδρος της TMMCZ, θα αναλάβει Εκτελεστικός Σύμβουλος υποστήριξης των δραστηριοτήτων της TMMCZ μέχρι την συνταξιοδότησή του, τον Σεπτέμβριο του 2024. «Επιθυμώ να τον ευχαριστήσω για την μακροχρόνια  συμβολή του στις ευρωπαϊκές μας δραστηριότητες ” δήλωσε ο Yoshihiro Nakata.

Θα τον διαδεχθεί ο Robert Kiml ο οποίος θα αναλάβει Πρόεδρος της TMMCZ από την 1η Ιουνίου 2024 και παράλληλα Αντιπρόεδρος Παραγωγής.

Ο Dariusz Mikolajczak, Πρόεδρος της TMMP, θα διαδεχθεί τον Richard Kenworthy στην TMUK ως Διευθύνων Σύμβουλος από την 1η Ιουλίου 2024.

Ο Masayuki Kojima, Αντιπρόεδρος Παραγωγής της TMMP, θα διαδεχθεί τον Dariusz ως Πρόεδρος της TMMP από την 1η Ιουλίου 2024. Παράλληλα θα αναλάβει καθήκοντα Αντιπροέδρου της TMMP και Διευθυντού του εργοστασίου Jelcz-Laskowice.

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε το DAF Road Show | Open Day 2024
Επόμενο άρθροΈρευνα του ΕΜΠ για το Ridesharing στην Αθήνα