Η Alfa Romeo Tonale Sprint Plug-In Hybrid Q4 έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα του μοντέλου, με τιμή πώλησης, προ φόρων, κάτω από τις 40.000 ευρώ δεν επιβαρύνεται με φόρο εταιρικής χρήσης.

Η νέα αυτή έκδοση ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Alfa Romeo, καθώς συνδυάζει ιδανικά την οικονομία και το σπορ πνεύμα καθώς έχει 80χλμ. αμιγούς ηλεκτρικής αυτονομίας σε αστικό κύκλο και εκπομπές ρύπων που δεν ξεπερνούν τα 33γρ./χλμ.

Η ποιότητα και η σημασία στη λεπτομέρεια συνδυάζονται ιδανικά με τα δυναμικά χαρακτηριστικά, ενώ η ενσωματωμένη τεχνολογία και οι διαθέσιμες υπηρεσίες συνδεσιμότητας, την καθιστούν ως την πιο ‘hi-tech’ Alfa Romeo που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Η Tonale Sprint Plug-In Hybrid Q4, με ΛΤΠΦ κάτω των 40.000 ευρώ και προνομιακές τιμές στα διαθέσιμα μεταλλικά χρώματα, είναι ελκυστική για εταιρικούς χρήστες, αφού δεν επιβαρύνεται με φόρο εταιρικής χρήσης βάσει της τρέχουσας νομοθεσίας.

Εξωτερικά

Το ιστορικό έμβλημα της Alfa Romeo έχει επανασχεδιαστεί ώστε να τονίζει τη διαδικασία εξηλεκτρισμού της μάρκας. Το”biscione – φιδάκι” από το οικόσημο της μάρκας κοσμεί το πίσω αριστερό φινιστρίνι, ακριβώς πάνω από το σημείο σύνδεσης του μοντέλου με την πηγή φόρτισης.

Εσωτερικό

 • Υφασμάτινες επενδύσεις Alfa Carbon και τεχνητό δέρμα Soft Touch με κόκκινες ραφές
 • Σπορ δερμάτινο τιμόνι με κουμπί εκκίνησης
 • Πίνακας οργάνων 12,3” πλήρως παραμετροποιήσιμος
 • Σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 10,2’’ και σύστημα πλοήγησης
 • Θέση ασύρματης (επαγωγικής) φόρτισης smartphone
 • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή περιοχή 4 επιλογών για τον οδηγό

Άλλα χαρακτηριστικά

 • Είσοδος και εκκίνηση χωρίς κλειδί
 • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι & αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες
 • Ηλεκτροχρωμικός εσωτερικός καθρέφτης
 • Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός με AQS (Air Quality System)
 • Αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω
 • Σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης
 • Σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού
 • Σύστημα προειδοποίησης παρεκτροπής & διατήρησης πορείας
 • Αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης
 • iACC – Αυτόματα Προσαρμοζόμενο Cruise Control
 • Apple CarPlay/ Android auto

Αμιγώς ηλεκτροκίνητο για καθημερινές μετακινήσεις, υβριδικό για μεγάλες αποστάσεις

Το κινητήριο σύνολο εξασφαλίζει στην Tonale Plug-in Hybrid Q4 Sprint, κορυφαίες επιδόσεις, οικονομία, φιλικότητα προς το περιβάλλον και αυτονομία. Το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα MultiAir 1.3 λίτρων με απόδοση 180ίππους, με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, που δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς, και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 90kW με ροπή 250Nm, που δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, με αποτέλεσμα η μέγιστη ισχύς του μοντέλου να φτάνει συνδυαστικά τους 280 ίππους.

Η μπαταρία ιόντων-λιθίου των 306-volt, με χωρητικότητα 15.5 kWh εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 80χλμ. σε αστικό κύκλο, καθιστώντας το μοντέλο ένα από τα πλέον αποδοτικά και οικονομικά στην κατηγορία των Plug-in Hybrid SUV’s. Το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης επιτυγχάνει εκπομπές CO2 που δεν υπερβαίνουν τα 33 γρ./χλμ, ενώ η μέση κατανάλωση παρουσιάζεται εξαιρετική καθώς δεν ξεπερνά τα 1.3-1.5 λίτρα/100χλμ. Η μπαταρία του, χρειάζεται μόλις 2,5 ώρες για μία πλήρη φόρτιση από έναν φορτιστή των 7.4 kW και καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών, ενώ το μοντέλο καλύπτεται από εγγύηση 4 ετών ή 160.000χλμ.

Οδηγική απόλαυση

Σχεδιασμένη με γνώμονα την απόκριση και το ιδανικό επίπεδο πρόσφυσης και επιτάχυνσης, η Tonale Sprint Plug-in Hybrid Q4 διαθέτει σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς και κορυφαία κατανομή βάρους (σχεδόν 50%-50%), ώστε να προσφέρει κορυφαία οδική συμπεριφορά χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση και την ευχαρίστηση.

Η εξαιρετική ευελιξία, η τέλεια κατευθυντικότητα και τα μοναδικά δυναμικά χαρακτηριστικά, είναι συστατικά που εγγυώνται την απαράμιλλη οδηγική ευχαρίστηση, χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των μοντέλων της Alfa Romeo.

Το Υβριδικό σύστημα κίνησης των 280 ίππων, εξασφαλίζει στο μοντέλο επιτάχυνση 0-100χλμ. σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, φτάνει τα 135χλμ./ώ., ενώ με το συνδυασμό και των δύο συστημάτων κίνησης, το μοντέλο φτάνει τα 206χλμ./ώ. (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Νέες λειτουργίες ενισχύουν την οικονομία και τις επιδόσεις

Στην Tonale Sprint Plug-In Hybrid Q4, οι λειτουργίες του επιλογέα Alfa D.N.A. έχουν επανασχεδιαστεί με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης οικονομίας και καλύτερων επιδόσεων.

Μέσω αυτού ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί το βαθμό πρόσφυσης του συστήματος Q4, την απόκριση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, να επιλέξει την απόκριση του κινητήρα και της μετάδοσης καθώς και να μεταβάλλει την ευαισθησία απόκρισης στις εντολές του, με ένα και μοναδικό χειριστήριο.

Στο πρόγραμμα ‘D’ (Dynamic) δίνεται προτεραιότητα στις επιδόσεις. Το σύστημα φροντίζει για την αμεσότερη απόκριση του γκαζιού, τη διαχείριση του κιβωτίου και των βοηθημάτων διατήρησης ευστάθειας, σε συνδυασμό με την αμεσότερη απόκριση του συστήματος διεύθυνσης.

Στο πρόγραμμα ‘N’ (Natural) χρησιμοποιείται το υβριδικό σύστημα κίνησης και η 4κίνηση, με στόχο τη βελτιστοποίηση της οικονομίας τόσο του ηλεκτρικού όσο και του κινητήρα εσωτερικής καύσεως, χωρίς όμως να γίνεται κανένας συμβιβασμός στις επιδόσεις.

Στο πρόγραμμα ‘A’ (Advanced Efficiency) επιτυγχάνεται η μέγιστη οικονομία καθώς το αυτοκίνητο κινείται ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Μόλις ο οδηγός τραβήξει το πόδι του από το γκάζι, το αυτοκίνητο συνεχίζει να κινείται χάρη στη λειτουργία «ρολαρίσματος» (Sailing), ενώ η νέα λειτουργία Ελέγχου Κατάβασης (‘eCoasting’), ενεργοποιείται διατηρώντας μια σταθερή ταχύτητα 41χλμ./ώ (και μπορεί να ρυθμιστεί με ένα ελαφρύ πάτημα του γκαζιού ή του φρένου).

Φωτογραφίες: Alfa Romeo

Προηγούμενο άρθροDataforce: η ευρωπαϊκή αγορά LCV αναπτύσσεται
Επόμενο άρθροVolkswagen: εξελιγμένη αεροδυναμική για το ID.7