Η κινεζική εταιρεία νέας τεχνολογίας κινητικότητας και ευφυούς οδήγησης, Human Horizons, έδωσε προσφάτως περισσότερες λεπτομέρειες για το υπερφουτουριστικό ψηφιακό GT HiPhi Z.

Επαναπροσδιορίζοντας το παραδοσιακό μοντέλο GT, το HiPhi Z είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίες αιχμής για απαράμιλλη οδηγική εμπειρία νέου τύπου. Το ίδιο το όχημα διαθέτει όψη, αίσθηση και απόδοση μελλοντικού αυτοκινήτου 20 ετών, δίνοντας μια ιδέα για το μέλλον της ανθρωποκεντρικής τεχνολογίας και των μεταφορών.

«Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αποκλειστικά από την Human Horizons, το HiPhi Z μαρτυρά την αφοσίωσή της στην τεχνολογική πρόοδο, με άνευ ορίων προσπάθεια δημιουργίας. Μέσω αυστηρών δοκιμών και ανάπτυξης, το HiPhi Z έχει διατηρήσει άνω του 95% των αρχικών χαρακτηριστικών του», δήλωσε ο Ding Lei, ιδρυτής, CEO και πρόεδρος της HiPhi.

Εξωτερικά, το HiPhi Z είναι εξοπλισμένο με πρωτοποριακό φωτισμό ISD Star-Ring, που αποτελείται από 4066 ξεχωριστά LED και μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τους επιβάτες, τους οδηγούς και το περιβάλλον. Οι πόρτες διαθέτουν έξυπνο διαδραστικό σύστημα ISD και τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας υπερευρείας ζώνης (UWB) που επιτρέπει αυτόματη ανίχνευση ατόμων, κλειδιών και άλλων οχημάτων, με αποτέλεσμα προσαρμοσμένο άνοιγμα πόρτας. Τα ρυθμιζόμενα πτερύγια εισαγωγής αέρα (AGS) συνδέονται με την οπίσθια αεροτομή και τον διαχύτη προς αυτόματη ρύθμιση της οπισθέλκουσας και μείωση της άντωσης για βελτιωμένη απόδοση.

Η καμπίνα διαθέτει υπερφουτουριστική ψηφιακή διάταξη διαστημόπλοιου με το HiPhi Bot, προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης αυτόματης προσαρμογής εμπειρίας οδήγησης και επιβατών. Από το ύφασμα Ultrasuede® Bio Galaxy και τα φώτα του ταμπλό μέχρι το ηχοσύστημα Meridian 23 ηχείων και τα αγωνιστικά καθίσματα μπάκετ, η αίσθηση του εσωτερικού του HiPhi Z με μουσική και φωτισμό είναι μοναδική. Εκτός από τον συνδυασμό φωτισμού, αφής, ήχου και όσφρησης, που δημιουργούν καθηλωτικό και ευχάριστο περιβάλλον, το HiPhi Bot μπορεί να αλληλεπιδρά με τους επιβάτες. Είναι εξοπλισμένο με το μοναδικό παγκοσμίως ρυθμιζόμενο σύστημα 4 βαθμών ελευθερίας (DOF) 8 κατευθύνσεων, ρομποτικό βραχίονα υψηλής ταχύτητας που μπορεί να μετακινηθεί σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο με ακρίβεια έως 0,001 χιλιοστά και δυνατότητα εκτέλεσης πολλαπλών αθόρυβων κινήσεων.

Το καινοτόμο ADAS του HiPhi Z διαθέτει το σύστημα HiPhi Pilot της εταιρείας, το οποίο παρέχει διπλή εφεδρική ισχύ στα έξι κύρια συστήματα υπολογιστού, αντίληψης, επικοινωνίας, πέδησης, διεύθυνσης και ισχύος. Για πρόσθετη ασφάλεια, το HiPhi Z διαθέτει ημιαγωγό NVIDIA Orin X και λειτουργικό σύστημα σε πραγματικό χρόνο QNX Neutrino (RTOS) με 34 αισθητήρες και τεχνολογία LiDAR για συνεχή σάρωση περιβάλλοντος και υποστήριξη οδήγησης και στάθμευσης, καθώς και έξυπνων κλήσεων με εφαρμογή smartphone. Хотите провести приятно время? Заходите https://escorteurogirls.com по ссылке

Επιτυγχάνοντας ταχύτητες 100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα, το HiPhi Z διαθέτει εμπρόσθια ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, οπίσθια ανάρτηση πέντε συνδέσμων, πνευματική ανάρτηση και έλεγχο συνεχούς απόσβεσης (CDC) για δυναμική απόδοση. Το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης και δυναμικού ελέγχου οχήματος IVC που, παρόλο που έχει μήκος πάνω από 5 μέτρα, διαθέτει δυνατότητα στροφής 13,2 μοιρών, παρόμοιας του MINI Cooper. Το HiPhi Z είναι εξοπλισμένο με συστοιχία μπαταριών υψηλής απόδοσης 120 kWh τεχνολογίας Cell to Pack (CTP) και ψυκτικά υγρά διάχυσης θερμότητας και αποτροπής πυρκαγιών, παρέχοντας αυτονομία έως και 705 χιλιομέτρων.

Το HiPhi Z θα πωλείται μεταξύ 89.000 και 129.000 δολαρίων ΗΠΑ ενώ εκτίθεται στο Shenzhen από τις 6 Ιουλίου, με προβλεπόμενο ντεμπούτο σε 11 μεγάλες πόλεις. Οι επίσημες ημερομηνίες κυκλοφορίας θα ανακοινωθούν στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Chengdu τον Αύγουστο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κράτηση για δοκιμή μέσω της εφαρμογής smartphone HiPhi.

Η HiPhi είναι μάρκα premium που δημιουργήθηκε από την Human Horizons. Το HiPhi X είναι EV ελαφράς κατασκευής από αλουμίνιο και χάλυβα, βιώσιμα δέρματα vegan και ανακυκλώσιμα υλικά που τονίζουν την βιωσιμότητα των προϊόντων EV της Human Horizons.

Η Human Horizons είναι αναγνωρισμένη για την Ε&Α σε καινοτόμες και πρωτοπόρες τεχνολογίες ευφυούς κινητικότητας, καθώς και για την εκβιομηχάνιση μελλοντικών έξυπνων οχημάτων. Επιπλέον, η εταιρεία δημιουργεί έξυπνες τεχνολογίες μεταφοράς και συμβάλλει στην ανάπτυξη έξυπνων πόλεων, οι οποίες θα επαναπροσδιορίσουν την ανθρώπινη κινητικότητα.

Προηγούμενο άρθροΗ νέα BMW X1 παρουσιάστηκε στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΤο νέο Range Rover Sport παρουσιάστηκε στην Ελλάδα