Το Volvo Cars Tech Fund επενδύει στην start-up ηλεκτρονικών ισχύος για για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Leadrive.

Στην πορεία μετεξέλιξης της Volvo Cars σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030, ένα κρίσιμο πεδίο για τις επενδύσεις στην τεχνολογία και τις δαπάνες που σχετίζονται με Έρευνα και Εξέλιξη (R&D) είναι οι ηλεκτροκινητήρες, οι εναλλάκτες και η συνολική βελτιστοποίηση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

“Μόνο ελέγχοντας όλη την τεχνολογική αλυσίδα της ηλεκτροκίνησης – μία διαδικασία που ονομάζεται κάθετη ενσωμάτωση – μπορούμε να δημιουργήσουμε αμιγώς ηλεκτρικά Volvo που προσφέρουν όλα όσα θέλουν οι πελάτες μας: μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερη φόρτιση και μία εξαιρετική οδηγική εμπειρία Volvo” αναφέρει ανακοίνωση της Volvo Cars. .

Η πιο πρόσφατη επένδυση του Volvo Cars Tech Fund, του επενδυτικού βραχίονα της εταιρείας, αντανακλά αυτές ακριβώς τις φιλοδοξίες. Η Leadrive, εταιρεία με έδρα την Σαγκάη που ιδρύθηκε το 2017, είναι σημαντικός νέος παίκτης στα ηλεκτρονικά ισχύος και τις μονάδες ελέγχου για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Leadrive ειδικεύεται στη σχεδίαση και την κατασκευή μονάδων ισχύος που χρησιμοποιούν τεχνολογία καρβιδίου του πυριτίου (SiC). Το καρβίδιο του πυριτίου αποτελεί βάση για την κατασκευή ημιαγωγών και είναι πολλά υποσχόμενο στην ανάπτυξη αποδοτικών και ευέλικτων συστημάτων ηλεκτρικής πρόωσης.

«Η τεχνολογία της Leadrive παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές για την εξέλιξη πιο αποδοτικών ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης», δήλωσε ο Alexander Petrofski, CEO του Volvo Cars Tech Fund. «Αυτές οι προοπτικές είναι στενά συνυφασμένες με τη δική μας προσήλωση στην ηλεκτροκίνηση και για αυτό τον λόγο είμαστε χαρούμενοι που επενδύουμε στην εταιρεία, συμβάλλοντας στο να συνεχίσει την ανάπτυξη της δραστηριότητάς της».

«Η Volvo Cars και η Leadrive εργάζονται ήδη στενά από κοινού για την ανάπτυξη τεχνολογιών SiC νέας γενιάς, εμπεδώνοντας μια σταθερή στρατηγική συνεργασία», δήλωσε ο Jie Shen, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Leadrive. «Πρόκειται για ένα σπουδαίο ορόσημο στην παγκόσμια στρατηγική της Leadrive, το οποίο καταδεικνύει τις τεράστιες προοπτικές της συνεργασίας μας στην προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης».

Σταθερή προσήλωση στην κάθετη ολοκλήρωση

Η επένδυση στη Leadrive ταιριάζει στον οδικό χάρτη της Volvo Cars για την ηλεκτροκίνηση. “Σταθερά προσηλωμένος στην κάθετη ολόκληρωση, ο οδικός χάρτης μας επιβάλλει τη συνεργασία με εταίρους που σχετίζονται με το αντικείμενό μας, όπου αυτό έχει νόημα. Για να υλοποιήσουμε αυτόν τον οδικό χάρτη, τα τελευταία χρόνια έχουμε διπλασιάσει τις επενδύσεις σε κρίσιμη τεχνολογία και έχουμε πάρει σημαντικές αποφάσεις όσον αφορά το τι κατασκευάζουμε σε σύγκριση με το τι αγοράζουμε”, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

“Για παράδειγμα, έχουμε μεταφέρει in-house την εξέλιξη και την κατασκευή ηλεκτροκινητήρων και εναλλακτών, ενώ επενδύουμε επίσης σε δικό μας λογισμικό διαχείρισης μπαταριών. Επιπλέον, επενδύουμε στην ανάπτυξη και την παραγωγή των δικών μας μπαταριών μέσω της Novo Energy, της κοινοπραξίας μας με τη Northvolt, βελτιστοποιώντας τη χημεία των μπαταριών και την ενσωμάτωσή τους στα αυτοκίνητά μας”.

Στο σύνολό τους, αυτές οι επενδύσεις σε μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρες, εναλλάκτες και λογισμικό διαχείρισης μπαταριών, επιτρέπουν στην εταιρεία να ελέγχει ολόκληρο το σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σε συνεργασία με εταιρείες όπως η Leadrive, μπορεί να διευρύνουμε την τεχνογνωσία της και να διερευνήσει νέες τεχνολογίες.

Επιταχύνοντας τον μετασχηματισμό

Το Volvo Cars Tech Fund ιδρύθηκε το 2018 προκειμένου να επενδύει σε εταιρείες και τεχνολογικά πεδία που μετασχηματίζουν τον κλάδο της αυτοκίνησης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση, η βιωσιμότητα και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Το Tech Fund πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις που βοηθούν τις start-up να αναπτυχθούν και να επιταχύνουν από κοινού τον μετασχηματισμό του κλάδου των μετακινήσεων διεθνώς.

Η συγκεκριμένη πρόσφατη επένδυση του Tech Fund αποτελεί τμήμα ενός νέου κύκλου άντλησης κεφαλαίων από τη Leadrive, που παραχώρησε στο Tech Fund ένα μικρό μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία. Περισσότερες οικονομικές λεπτομέρειες δεν δημοσιεύονται.

Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα του Opel Experimental στην IAA Mobility
Επόμενο άρθροΗΠΑ: ζητούν ανάκληση 52 εκατομμυρίων αερόσακων