Οι αρχές ασφάλειας της κυκλοφορίας των ΗΠΑ ζητούν ανάκληση 52 εκατομμυρίων αερόσακων, που χρησιμοποιούντο μέχρι το 2018.

Οι αμερικανικές αρχές ανέφεραν σήμερα ότι 52 εκατομμύρια συστήματα ενεργοποίησης αερόσακων, των εταιρειών ARC Automotive και Delphi, είναι ελαττωματικά και πρέπει να αντικατασταθούν γιατί μπορεί να σπάσουν.

Ο Εθνικός Οργανισμός Ασφάλειας της Κυκλοφορίας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) είχε ζητήσει την ανάκληση αυτήν την Μάιο, όμως η ARC απέρριψε το αίτημα. Η υπηρεσία εξέδωσε μια πρώτη απόφαση σήμερα και όρισε μια δημόσια συνεδρίαση για το θέμα αυτό στις 5 Οκτωβρίου.

«Ένας αερόσακος που αποτυγχάνει λόγω ρήξης όχι μόνο δεν εκτελεί τη δουλειά του ως συσκευή ασφαλείας, αλλά απειλεί ενεργά με τραυματισμό ή θάνατο, ακόμη και σε σύγκρουση όπου οι επιβάτες του οχήματος διαφορετικά θα ήταν άθικτοι», ανέφερε η υπηρεσία στην ανακοίνωσή της.

Τα συστήματα ενεργοποίησης των οποίων την ανάκληση ζητά ο NHTSA τοποθετούνταν σε οχήματα από το 2000 μέχρι τις αρχές του 2018 και έχουν χρησιμοποιηθεί από 12 αυτοκινητοβιομηχανίες. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι BMW, Ford, General Motors, Hyundai, Kia, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Stellantis, Tesla, Toyota και Volkswagen.

Υπενθυμίζεται πως δεκάδες εκατομμύρια οχήματα με αερόσακους Takata βρίσκονται υπό ανάκληση στις ΗΠΑ. Η μακροχρόνια έκθεση σε υψηλή θερμότητα και υγρασία μπορεί να προκαλέσει την έκρηξη αυτών των αερόσακων όταν ενεργοποιηθούν. Τέτοιες εκρήξεις έχουν προκαλέσει τραυματισμούς και θανάτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Φωτογραφία: Yun Cho on Unsplash 

Προηγούμενο άρθροΤο Volvo Cars Tech Fund επενδύει στην Leadrive
Επόμενο άρθροO Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στηρίζει την ΑΝΙΜΑ