Alexander Petrofski, CEO της Volvo Cars Tech Fund

Το Volvo Cars Tech Fund επενδύει στην startup Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) CorrActions, που επιτυγχάνει αξιόπιστη καταγραφή της εγκεφαλικής δραστηριότητας των οδηγών.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας για την ασφάλεια βασίζεται πάντα στην κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ενσωματώνει δεκαετίες έρευνας στο πεδίο της ασφάλειας. Σκοπός της Volvo Cars είναι να μας βοηθήσει να οδηγούμε καλύτερα μειώνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης – με απώτερο στόχο αυτοκίνητα που δεν θα εμπλέκονται πλέον σε συγκρούσεις.

Πορευόμενοι με αυτή τη νοοτροπία, η εταιρεία προχωρά σε μία στρατηγική επένδυση στην CorrActions, ισραηλινή startup «βαθιάς τεχνολογίας», η οποία μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης δραστηριοποιείται στην ανάλυση της νοητικής διαδικασίας. Η CorrActions έχει αναπτύξει μία τεχνολογία που η Volvo Cars πιστεύει ότι θα αλλάξει με επαναστατικό τρόπο την παρακολούθηση της διανοητικής δραστηριότητας και μπορεί να την βοηθήσει να κατανοήσει ακόμη καλύτερα τους οδηγούς.

Το λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης που δημιούργησε η CorrActions μπορεί να ανιχνεύσει ανωμαλίες στη διανοητική κατάσταση οδηγών και επιβατών, βασισμένο στις κινήσεις μικροσκοπικών μυών που αντανακλούν τη διανοητική δραστηριότητα. Μέσω των αισθητήρων που ήδη υπάρχουν, για παράδειγμα στο τιμόνι, αυτού του είδους οι κινήσεις μπορεί να υποδείξουν διάφορα γνωστικά συμπτώματα που ίσως εμφανίσει ένας οδηγός και σχετίζονται με έλλειψη προσοχής, επήρεια ουσιών, υπερβολική κούραση κλπ.

Μέσω του επενδυτικού της βραχίονα, Volvo Cars Tech Fund, η σουηδική εταιρεία πρωτοστατεί στον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης της CorrActions έχοντας δοκιμάσει το λογισμικό της και αποσκοπώντας στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας. Το Tech Fund πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις για να βοηθήσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και, από κοινού με αυτές, να επιταχύνει τον μετασχηματισμό του διεθνούς κλάδου των μετακινήσεων σε πεδία όπως η ασφάλεια, η ηλεκτροκίνηση, η ψηφιοποίηση και οι νέοι τρόποι πρόσβασης σε ένα αυτοκίνητο.

«Μέσω του Tech Fund, επιδιώκουμε να είμαστε στρατηγικός συνεργάτης επιλογής για υποσχόμενα startup που μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της θέσης μας ως τεχνολογικού ηγέτη στον κλάδο μας», δήλωσε ο Alexander Petrofski, Επικεφαλής του Volvo Cars Tech Fund. «Η CorrActions έχει όλες αυτές τις προϋποθέσεις και είναι προσηλωμένη σε μία αποστολή που βρίσκεται πολύ κοντά στον πυρήνα μας: να κάνουμε πιο ασφαλή τα αυτοκίνητα και τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα και γύρω από αυτά».

Η CorrActions κέρδισε την προσοχή της Volvo διότι προσπαθεί να επιλύσει ακριβώς τα ίδια προβλήματα που απασχολούν τους μηχανικούς ασφαλείας της. Δεκαετίες έρευνας έχουν καταδείξει ότι η απόσπαση προσοχής και η κούραση είναι δεδομένα της ζωής, και ότι μπορεί να μη βρίσκεται κανείς πάντα στα καλύτερά του όταν οδηγεί, για οποιονδήποτε λόγο. Όμως, στον δρόμο χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να συμβεί το αδιανόητο.

Η τεχνολογία της CorrActions έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει ιδανικά τα μελλοντικά συστήματα ασφαλείας της Volvo Cars, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας. Επομένως, αποφασίσε να αποκτήσει μερίδιο στην CorrActions, ώστε να υποστηρίξει την περαιτέρω εξέλιξη και την εμπορική αξιοποίηση αυτής της τεχνολογίας.

Η επένδυση που πραγματοποιήθηκε από το Volvo Cars Tech Fund αποτελεί τμήμα του πρώτου γύρου χρηματοδότησης της CorrActions. Περαιτέρω οικονομικές λεπτομέρειες δεν θα δημοσιευθούν.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Ford Kuga Graphite Tech Edition
Επόμενο άρθροO ΑΔΜΗΕ στον κλάδο φόρτισης μέσω της GRID Charge