Highlander 2023

Το μοντέλο 2023 του Highlander, του μεγαλύτερου υβριδικού ηλεκτρικού SUV της Toyota, διαθέτει φινέτσα με ευέλικτο επταθέσιο εσωτερικό και έξυπνη τετρακίνηση (AWD-i).

Το Highlander είναι το πλέον πρόσφατο μοντέλο που υιοθετεί το νέο σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect. Διαθέτει οθόνη αφής 12,3 ιντσών υψηλής ευκρίνειας και πρόσθετη λειτουργικότητα, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης που βασίζεται σε cloud με φωνητικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για οδικά συμβάντα. Η πλοήγηση στο cloud είναι προσβάσιμη χωρίς smartphone και επιπλέον κόστος δεδομένων. Το νέο Highlander πωλείται με ολοκληρωμένο τετραετές πρόγραμμα δεδομένων που καλύπτει επίσης ασύρματες ενημερώσεις του συστήματος. Τα μοντέλα υψηλότερης βαθμίδας είναι εξοπλισμένα με Toyota Smart Connect+ το οποίο παρέχει επιπλέον ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης που επιτρέπει τον προγραμματισμό διαδρομών όταν και όπου δεν είναι διαθέσιμη η σύνδεση με το cloud. Ακόμα, παρέχει τρισδιάστατη χαρτογράφηση πόλεων, αναγνώριση οδικών πινακίδων και πληροφορίες θέσης σταθερής κάμερας ταχύτητας.

 Highlander 2023

Τα νέα συστήματα επιτρέπουν χρήσιμες απομακρυσμένες λειτουργίες, όπως το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα των θυρών και η λειτουργία των αλάρμ για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου σε πολυσύχναστο χώρο στάθμευσης. Ακόμα, ασύρματη σύνδεση smartphone μέσω Apple CarPlay και ενσύρματη σύνδεση για Android Auto. Όλα τα μοντέλα Highlander διαθέτουν πλέον δίσκο ασύρματης φόρτισης, ο οποίος τοποθετείται στην μπροστινή κονσόλα για ευκολότερη χρήση.

 Highlander 2023

Η οθόνη οργάνων του οδηγού επανασχεδιάστηκε πλήρως με την εισαγωγή ενός νέου ψηφιακού οργάνου πολλαπλών ενδείξεων 12,3 ιντσών που παρέχει ευανάγνωστες πληροφορίες και διαισθητικό χειρισμό. Η οθόνη δημιουργεί το εφέ ενός τρισδιάστατου κοίλου συμπλέγματος μετρητών, με τα γραφικά να προσαρμόζονται για να ταιριάζουν στις προτιμήσεις του οδηγού: Casual, Smart, Tough και Sport.

Στη Δυτική Ευρώπη, το Highlander 2023 διατηρεί το υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 248 DIN hp, το οποίο, με εκπομπές CO2 149 g/km (μικτός κύκλος WLTP) έχει την καλύτερη αναλογία βάρους προς εκπομπές στην κατηγορία του. Για τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης υπάρχει ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2,4 λίτρων, που αντικαθιστά την προηγούμενη μονάδα V6 των 3,5 λίτρων, ωφελώντας την κατανάλωση καυσίμου και τη μείωση των εκπομπών CO2. Η νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας παράγει μέγιστη ισχύ 269 DIN hp και είναι ρυθμισμένη για απόκριση υψηλής επιτάχυνσης και παροχή ροπής που καθιστά πιο ξεκούραστη την οδήγηση.

Το νέο Highlander είναι διαθέσιμο για παραγγελία τώρα με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το 4ο τρίμηνο του 2022.

Προηγούμενο άρθροGlobal Fleet Survey 2022: Πρόσκληση συμμετοχής
Επόμενο άρθροΗ Sunlight εξαγόρασε το 51% της A. Müller GmbH