Η Volvo Cars εξέδωσε με επιτυχία το πρώτο της πράσινο ομόλογο, συγκεντρώνοντας 500 εκατ. ευρώ – από μια ομάδα διάφορων θεσμικών επενδυτών – και αυξάνοντας περαιτέρω την οικονομική ευελιξία της εταιρείας.

Τα έσοδα του ομολόγου θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και της κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων σύμφωνα με το πρόσφατα καθιερωμένο Green Finance Framework της εταιρείας. Θα κοινοποιείται ετήσιος απολογισμός για πλήρη διαφάνεια προς τους επενδυτές.

Η έκδοση ομολόγων υπερκαλύφθηκε πέντε φορές, καταδεικνύοντας, τόσο την τρέχουσα ζήτηση της αγοράς για πράσινα επενδυτικά προϊόντα, όσο και την ισχυρή εμπιστοσύνη της οικονομικής κοινότητας στη στρατηγική της Volvo Cars.

“Είμαι πολύ ευτυχής για την επιτυχή έκδοση του πρώτου μας πράσινου ομολόγου”, δήλωσε η Carla de Geyseleer, Chief Financial Officer. “Η οικονομική κοινότητα μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη στήριξη της αειφόρου ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Από αυτήν την άποψη, είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε τόσο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση του στόλου μας και την υλοποίηση των κλιματικών μας φιλοδοξιών”.

Το Green Finance Framework της Volvo Cars αξιολογήθηκε από την Cicero, κορυφαία εταιρεία παροχής και αξιολόγησης ανεξάρτητων επενδυτικών πλαισίων πράσινων ομολόγων και έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία της, Dark Green.

Πέρυσι, η Volvo Cars έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το κλίμα, το οποίο ασχολείται με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του συνόλου των δραστηριοτήτων και των προϊόντων της, στην προσπάθειά της να καταστεί ουδέτερη εκπομπών από το 2040.

Το σχέδιο υπερβαίνει την αντιμετώπιση των εκπομπών εξατμίσεων, μέσω ηλεκτροκίνησης. Η εταιρεία θα αντιμετωπίσει επίσης τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο δίκτυο παραγωγής της και τις ευρύτερες δραστηριότητές της, στην αλυσίδα εφοδιασμού της και μέσω ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών.

Ως ένα πρώτο απτό βήμα προς το όραμά της για το 2040, η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κύκλου ζωής ανά αυτοκίνητο κατά 40% μεταξύ 2018 και 2025.

Αυτό περιλαμβάνει μείωση κατά 50% των εκπομπών εξάτμισης ανά αυτοκίνητο, μείωση κατά 25% ανά αυτοκίνητο των εκπομπών άνθρακα κατά τη χρήση του, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής και των logistics και μείωση κατά 25% ανά αυτοκίνητο των εκπομπών άνθρακα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ εκδόθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Euro Medium Term Note της Volvo Cars. Το ομόλογο λήγει τον Οκτώβριο του 2027 με σταθερό επιτόκιο 2,5%. Η ημερομηνία διακανονισμού ήταν η 7η Οκτωβρίου 2020 και τα ομόλογα εισάγονται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Οι εκδότριες τράπεζες ήταν οι BNP, SEB και ING.

Προηγούμενο άρθροΘετικός ο Σεπτέμβριος για τις ταξινομήσεις στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροAudi e-tron GT: Κατασκευή και ηχητική ταυτότητα