Citroen ë-Jumpy

Η Citroen παρουσίασε λεπτομέρειες του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού βαν ë-Jumpy (e-Dispatch για το Ηνωμένο Βασίλειο), το οποίο θα διατεθεί προς πώληση το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Το ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μηδενικών εκπομπών διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η μπαταρία των 50kWh παρέχει εμβέλεια 230χλμ (κύκλος δοκιμών WLTP). Ενώ η μπαταρία των 75kWh επεκτείνει την εμβέλεια του οχήματος στα 330χλμ.

Citroen ë-Jumpy

Ταχύτητες φόρτισης

Μια εγκατάσταση ταχείας φόρτισης επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν σημεία φόρτισης 100kW ικανά να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες στο 80% της χωρητικότητάς τους σε 30 λεπτά για την μπαταρία 50kWh και 45 λεπτά για μπαταρία 75kWh. Η φόρτιση από έναν επιτοίχιο φορτιστή 7,4kW θα διαρκεί από 7 έως 11 ώρες και 20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας.

Η Citroen συνεργάζεται με εταιρείες εγκατάστασης σημείων φόρτισης σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα για να βοηθήσει τους πελάτες να εγκαταστήσουν φορτιστές στους χώρους εργασίας και στο σπίτι.

Citroen ë-Jumpy

Διαστάσεις

Η μπαταρία ιόντων λιθίου του ë-Jumpy είναι τοποθετημένη στο πλαίσιο, ώστε να μη καταλαμβάνει χώρο φόρτωσης και το βαν διατίθεται σε τρία μεγέθη αμαξώματος:

  • XS – 4,6m μήκος και 5,1 m3 όγκο φόρτωσης. Αυτό είναι ένα νέο μέγεθος που απευθύνεται σε αστικές παραδόσεις.
  • M – 4,96m μήκος και 5,8m3 όγκο φόρτωσης.
  • XL – 5,3m μήκος και 6,6m3 όγκο φόρτωσης.

Με πλάτος 1,25 μέτρα μεταξύ των θόλων των τροχών, το ë-Jumpy χωράει μια τυπική παλέτα Euro και το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του (ανάλογα με την έκδοση) είναι 1.275 κιλά. Η καμπίνα διαθέτει τρία κανονικά μπροστινά καθίσματα.

Citroen ë-JumpyΠροδιαγραφές

Το ë-Jumpy θα διατίθεται σε τέσσερις τύπους:

  • Control: περιλαμβάνει βασικό εξοπλισμό, όπως ραδιόφωνο RD6 MP3 Bluetooth, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέφτες, ηλεκτρικό χειρόφρενο.
  • Club: επιπλέον αισθητήρες στάθμευσης στις προδιαγραφές του Control.
  • Driver: απευθύνεται σε όσους διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις, με όλες τις προδιαγραφές του Control συν ένα ραδιόφωνο DAB, το πακέτο ασφάλειας LDW (προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, προειδοποίηση προσοχής οδηγού, έξυπνους προβολείς, βελτιωμένη αναγνώριση ορίου ταχύτητας).
  • CityVan: για οδήγηση στην πόλη με τη λειτουργία Top Rear Vision, η οποία εμφανίζει σε οθόνη κάτοψη του οπίσθιου τμήματος του οχήματος και τον περιβάλλοντα χώρο για ευκολότερη αναστροφή και ελιγμούς, πρόσβαση και εκκίνηση χωρίς κλειδί, καθώς και ραδιόφωνο DAB.

Citroen ë-JumpyUSP (Μοναδικά πλεονεκτήματα)

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό γι΄αυτή την κατηγορία βαν είναι το άνοιγμα και το κλείσιμο της συρόμενης πόρτας χωρίς χέρια, πράγμα ιδιαίτερα βολικό για τους οδηγούς διανομών που μεταφέρουν πακέτα. Η πόρτα ανοίγει και κλείνει εάν ο οδηγός έχει το κλειδί και κουνήσει το πόδι του κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Προς αναβάθμιση της ασφάλειας οχήματος και οδηγού, το ë-Jumpy διαθέτει οθόνη head-up display, που εμφανίζει την ταχύτητα, τη ρύθμιση περιορισμού ταχύτητας, τις πληροφορίες πλοήγησης και την προειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης, επιτρέποντας στους οδηγούς να προσέχουν το δρόμο. Αυτό είναι ένα ακόμα μοναδικό χαρακτηριστικό γι΄αυτήν την κατηγορία βαν.

Το λανσάρισμα του ë-Jumpy αποτελεί τμήμα μιας ευρείας καμπάνιας ηλεκτροκίνησης της Citroen και θα ακολουθήσει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Jumper στα τέλη του 2020 και ένα ηλεκτρικό βαν Berlingo του χρόνου, προσφέροντας επιλογές μπαταρίας για ολόκληρη τη γκάμα Citroen LCV το 2021.

Οι τιμές του ë-Jumpy δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Προηγούμενο άρθροΗ νέα BMW X1 xDrive25e τετρακίνητη και Plug-in υβριδική
Επόμενο άρθροΚοινοπραξία Volvo Group και Daimler Truck AG