Σε λίγο περισσότερα από οκτώ χρόνια, η Nissan πούλησε 400.000 μονάδες από το ηλεκτρικό Nissan Leaf σε όλο τον κόσμο. Το μοντέλο δεύτερης γενιάς, το οποίο λανσαρίστηκε πριν από ένα χρόνο, είναι το EV με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Κατασκευάζεται στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και στην Oppama της Ιαπωνίας και στο Tennessee των ΗΠΑ.

Συνολικά, και τα 400.000 αυτοκίνητα Leaf έχουν διανύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα. Κάθε χρόνο, ο στόλος Leaf εξοικονομεί 3,8 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, λέει ο κατασκευαστής του. Το Nissan LEAF διατίθεται σε περισσότερες από 50 αγορές παγκοσμίως. Θα προωθηθεί σε έξι νέες αγορές στη Λατινική Αμερική το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και επτά στην Ασία και την Ωκεανία μέχρι το τέλος του 2019.

Τον Ιανουάριο του 2018 οι ειδικοί του Fleet Europe πήγαν στην Τενερίφη για να δοκιμάσουν το Nissan Leaf και πείσθηκαν απόλυτα για τις δυνατότητές του ως game-changer. Καμία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει αυτή την εμπειρία στα BEV, κάτι που αποδεικνύεται από την αμφίδρομη ικανότητα φόρτισης του Leaf. Βέβαια, τώρα μπαίνει στο παιχνίδι αυτό και το Groupe Renault, που ξεκινάει τη δοκιμή φόρτισης οχήματος-προς δίκτυο σε μεγάλη κλίμακα στην Ολλανδία και την Πορτογαλία.

Εν τω μεταξύ, στα βραβεία που έχει πάρει το Nissan LEAF προστέθηκε άλλο ένα. Το Nissan LEAF έχει βραβευθεί ως Best Technology: ProPILOT Assist, Tech for a Better world, Best of Innovation, Best In Class Vehicle Satisfaction Popular EV Car, Lowest 5 Year Cost to Own in its class για δύο χρονιές (2018, 2019), World Green Car Award και τώρα και «καναδικό Πράσινο αυτοκίνητο της χρονιάς», από την Ένωση Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου του Καναδά (AJAC), στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκίνητου του Βανκούβερ.

Προηγούμενο άρθροΈξυπνη Τεχνολογία Δακτυλικών Αποτυπωμάτων από την Hyundai Motor
Επόμενο άρθροΤαξινομήσεις Επαγγελματικών Οχημάτων +5.7% το δίμηνο 2019 +4.7% τον Φεβρουάριο