Η Volkswagen παρουσιάζει το πρώτο “ανοικτό” compact SUV, το T-Roc Cabriolet σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Η μαλακή, ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή του ανοίγει με το πάτημα ενός διακόπτη σε μόλις εννέα δευτερόλεπτα. Ένα μοντέλο που συναρπάζει, με τα SUV γονίδια του T-Roc, με πρωτότυπο σχεδιασμό, υπερυψωμένα καθίσματα και κορυφαία εξατομίκευση.

Με την παγκόσμια πρεμιέρα του TRoc Cabriolet η Volkswagen ανοίγει νέους ορίζοντες στα SUV. Ως το πρώτο cabriolet μοντέλο στην κατηγορία, το νέο T-Roc Cabriolet συνδυάζει την εμφάνιση και τη δυναμική των SUV με τη μοναδική οδηγική εμπειρία ενός μοντέλου χωρίς οροφή. Τα υπερυψωμένα καθίσματα – πίσω περισσότερο – και οι πολλές επιλογές εξατομίκευσης συνδυαστικά με τον “ανοικτό” χαρακτήρα, προσφέρουν μοναδική αίσθηση ελευθερίας.

Ακολουθώντας την παράδοση τόσο του Beetle όσο και του Golf Cabriolet, το T-Roc Cabriolet εξοπλίζεται με μια κλασική, υψηλής ποιότητας μαλακή οροφή, η οποία αναδιπλώνεται σε μόλις εννέα δευτερόλεπτα. Αυτό είναι εφικτό ακόμη και εν κινήσει και σε ταχύτητες έως και 30 χλμ./ώρα, χάρη σε ένα ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό ενώ η οροφή ασφαλίζει και απασφαλίζει χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα.

Στο εσωτερικό του δίθυρου μοντέλου οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους υψηλά επίπεδα ευελιξίας και γενναιόδωρους χώρους. Το ίδιο ισχύει και για το χώρο αποσκευών των 284 λίτρων που αποτελεί πρότυπο για την κατηγορία των compact SUV.

Το βασισμένο στο πλαίσιο MQB προσθιοκίνητο μοντέλο θα διατίθεται με  υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες. Ο τρικύλινδρος 1.0 TSΙ με απόδοση 115 ίππων (ροπή 200 Nm) θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ενώ ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος 1.5 TSΙ των 150 ίππων (ροπή 250 Nm) θα διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, επτά σχέσεων.

Οι επιβάτες στο T-Roc Cabriolet είναι από κάθε άποψη προστατευμένοι χάρη στην πτυσσόμενη προστασία ανατροπής, η οποία βρίσκεται πίσω από τα πίσω καθίσματα. Στην περίπτωση υπέρβασης συγκεκριμένης τιμής πλευρικής επιτάχυνσης ή κλίσης του αυτοκινήτου, το σύστημα προστασίας ανατροπής του T-Roc Cabriolet αναπτύσσεται μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου προς τα πάνω και στο ύψος των πίσω προσκέφαλων. Επιπλέον, το T-Roc Cabriolet έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας με το ενισχυμένο πλαίσιο παρμπρίζ και πολυάριθμες δομικές τροποποιήσεις, όπως στο κάτω μέρος του πλαισίου, στα πλευρικά πάνελ, στα εγκάρσια στοιχεία και στις πόρτες.

Το T-Roc Cabriolet θα παρουσιαστεί επίσημα στην IAA στη Φρανκφούρτη, που ανοίγει τις πύλες της στο κοινό στις 12 Σεπτεμβρίου 2019. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει την Άνοιξη του 2020 ενώ θα παράγεται στο Osnabrück της Γερμανίας, ένα εργοστάσιο με μεγάλη παράδοση σε αυτόν τον τύπο μοντέλων, καθώς εκεί κατασκευάζονταν οι ανοιχτές εκδόσεις των Beetle και Golf!

Προηγούμενο άρθροΤο Dunlop Sport Classic στην πρώτη θέση σε δοκιμές vintage ελαστικών
Επόμενο άρθροΗ Nissan σαρώνει τα βραβεία στο AutoPacific Vehicle Satisfaction – VSA