Mercedes-Benz Intouro

Ευελιξία, αποδοτικότητα, κορυφαία επίπεδα λειτουργικότητας και άνεσης, πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης χαρακτηρίζουν το νέο Mercedes-Benz Intouro.

Το δοκιμαστικό όχημα απέδειξε την εκπληκτική ευελιξία του νέου Mercedes-Benz Intouro. Σχεδιασμένο για υπεραστικές υπηρεσίες από τις οθόνες δρομολογίων του έως τις χειρολαβές των επιβατών, το ψυγείο και τα άνετα καθίσματα τονίζουν την επιπλέον χρήση για εκδρομικές υπηρεσίες. Έτσι, το Intouro παρέχει πραγματικά διπλά οφέλη.

Mercedes-Benz Intouro

Εντυπωσιακή και αξιοπρεπής εμφάνιση με το πακέτο σχεδίασης

Με στοιχεία όπως μεταλλικό χρώμα και πρόσθετο χρωματισμό τμημάτων του αμαξώματος ή έκδοση Premium που περιλαμβάνει το Πακέτο Σχεδίασης, καθώς και πολλά στοιχεία ασημί χρώματος και ακόμη και ενσωματωμένους καθρέφτες – το Intouro καθιστά σαφές με την πρώτη ματιά πως είναι ένα αξιοπρεπές λεωφορείο καθημερινής χρήσης.

Ευέλικτος εξοπλισμός για καθημερινή χρήση

Σύστημα τελικού προορισμού, προσαρμογέας και προετοιμασία για συστήματα πληρωμών, χειρολαβές, σύστημα σηματοδότησης επιβατών, προειδοποιητικά φώτα στάσης λεωφορείου, δύο πόρτες μεγάλου πλάτους  – το Intouro είναι ιδανικό για υπεραστική χρήση. Τα μεγάλα καθίσματα και τα περιστρεφόμενα καθίσματα στο ύψος της δεύτερης πόρτας και οι μεγάλοι χώροι αποσκευών το κατατάσσουν επίσης ως λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού ή εργαζομένων.

Το φιλικό εσωτερικό με κουρτίνες, καθίσματα υψηλής ποιότητας και πίνακες ελέγχου επιβατών με φωτισμό ανάγνωσης και αερισμό αεροπλάνου, καθώς και εξοπλισμό με ψυγείο και μικρόφωνο ξεναγού, επιτρέπουν επίσης τη χρήση του ως εκδρομικού. Οι επιβάτες επωφελούνται από το υψηλής ποιότητας κλιματιστικό και το Coach MediaRouter με απόλυτη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ελκυστικό πιλοτήριο, ευέλικτη οδήγηση, αξεπέραστη ασφάλεια

Το πιλοτήριο του νέου Intouro είναι φιλικό προς τον οδηγό και εργονομικά τέλειο. Όσον αφορά στην εμφάνιση και τον εξοπλισμό, από το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών έως το ηλεκτρονικό χειρόφρενο, διαθέτει επίπεδο πολυτελούς πούλμαν.

Το σύστημα διεύθυνσης σχεδιάστηκε για ευελιξία, όπως και ολόκληρο το λεωφορείο. Ο συμπαγής εξακύλινδρος εν σειρά Mercedes-Benz OM 936 λειτουργεί οικονομικά και με χαμηλές εκπομπές ρύπων. Το πλήρως αυτόματο οκτατάχυτο κιβώτιο PowerShift είναι αποδοτικό και άνετο.

Τέλος, το δοκιμαστικό όχημα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο με τον εκτενή και καινοτόμο εξοπλισμό ασφαλείας του. Η μοναδική Ενεργή Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης 5 (ABA5) μπορεί, εντός των ορίων του συστήματος, να ενεργοποιήσει αυτομάτως πλήρη εφαρμογή πέδησης για να ακινητοποιήσει το όχημα σε περίπτωση σταθερών ή κινούμενων εμποδίων και αποτελεί το πρώτο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης λεωφορείων στον κόσμο που αντιδρά ακόμη και σε κινούμενους πεζούς. Το εξαιρετικά εντυπωσιακό πακέτο ασφαλείας περιλαμβάνει επίσης το προαιρετικό σύστημα υποστήριξης στροφής και ανίχνευσης πεζών Sideguard Assist με ραντάρ. Υποστηρίζει τον οδηγό κυρίως όταν στρίβει σε κατοικημένες περιοχές και παρέχει αποτελεσματική προστασία στους πλέον ευάλωτους χρήστες του δρόμου, όπως πεζοί και ποδηλάτες.

Πλήρης προστασία από λοιμώξεις

Για τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής προστασίας από λοιμώξεις, το δοκιμαστικό όχημα διαθέτει σύστημα κλιματισμού οροφής εξοπλισμένο με ενεργά φίλτρα, με συσκευές απολύμανσης ανέπαφης διανομής και στις δύο εισόδους και υψηλό διαχωριστικό πίσω από το χώρο του οδηγού, καθώς και πόρτα προστασίας οδηγού.

Φωτογραφίες: Mercedes-Benz

Προηγούμενο άρθροActros L, νέο πρότυπο στα premium φορτηγά
Επόμενο άρθροBMW Group: κύκλος υλικών κλειστού βρόχου για βολφράμιο