Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, το νέο Jeep® Renegade plug-in hybrid (PHEV), θα βρεθεί στη καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας στην έκθεση της Jeep στην Champs-Elysées.

Το νέο μοντέλο θα αποτελεί το σημείο αναφοράς στην έκθεση Playground, η οποία δημιουργήθηκε για να τονίσει τη σύνδεση της Jeep με το χώρο του αθλητισμού και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

Το μοντέλο που θα μπορεί να δει το κοινό από κοντά είναι το Jeep Renegade PHEV Trailhawk, που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το δυνατό χαρακτήρα και παράλληλα το φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ του. Η αυτονομία του Renegade PHEV με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση είναι περίπου 50χλμ., απόσταση κατά την οποία το μοντέλο έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από το νέο Turbo κινητήρα FireFly των 1,3 λίτρων, ο οποίος συνεργάζεται με έναν τοποθετημένο ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από συστοιχία μπαταριών.

Οι μπαταρίες φορτίζουν κατά την κίνηση του οχήματος, αλλά και κατά τη στάθμευση του μέσω του κατάλληλου -οικιακού ή δημόσιου- ηλεκτρικού δικτύου. Ο χρόνος φόρτισης διαρκεί από μισή έως και τρείς ώρες, ανάλογα με τον τύπο της σύνδεσης.

Η συνδυαστική ισχύς των δύο κινητήρων προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, με την διαδικασία επιτάχυνσης 0-100χλμ./ώρα να απαιτεί περίπου 7 δευτερόλεπτα, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι λιγότερες από 50γρμ./χλμ. (NEDC2). Η συνολική ισχύς είναι 190 ή 240 ίπποι (ανάλογα με την έκδοση), ενώ το όχημα μπορεί να κινηθεί αμιγώς με ηλεκτρική ισχύ σε ταχύτητες που αγγίζουν τα 130χλμ./ώρα.

Παράλληλα, η υβριδική τεχνολογία ενισχύει επιπλέον τις ήδη κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου προσφέροντας περισσότερη ροπή και προηγμένη τεχνολογία τετρακίνησης μέσω του συστήματος (eAWD). Το σύστημα επιτρέπει την ανεξάρτητη διανομή της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες, προσφέροντας μοναδικά χαρακτηριστικά απόδοσης και ευελιξίας σε συνδυασμό και με το σύστημα Selec-Terrain.

Το υβριδικό σύστημα προσφέρει τρεις επιλογές λειτουργίας:

  • Hybrid: αυτή η επιλογή βελτιστοποιεί την απόδοση, διατηρώντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου σε χαμηλά επίπεδα. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ οι μπαταρίες φορτίζονται κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης.
  • eSave: ο κινητήρας εσωτερικής καύσης διατηρεί το επίπεδο φόρτισης ή φορτίζει τις μπαταρίες κατά τη διάρκεια κίνησης του αυτοκινήτου.
  • Electric: αμιγώς ηλεκτρική κίνηση που επιτρέπει αυτονομία περίπου 50 χιλιομέτρων.

Η Jeep παραδοσιακά πρωτοπορεί σε νέες κατηγορίες και τεχνολογίες. Πλέον είναι έτοιμη να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην 80χρονη ιστορία της παρουσιάζοντας υβριδικά plug-in μοντέλα. To Renegade αποτελεί το πρώτο βήμα αυτής της νέας εποχής για την Jeep στην Ευρώπη, ενισχύοντας επιπλέον τα χαρακτηριστικά της μάρκας που συνδυάζουν την ελευθερία, την αγάπη για την περιπέτεια, τον αυθεντικό χαρακτήρα, αλλά και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Προηγούμενο άρθροΗ νέα καμπάνια της Alfa Romeo
Επόμενο άρθροLIFE GreenYourMove, μείωση χρόνου αναμονής στα ΜΜΜ