Το νέο Destination Porsche στην Αθήνα ήρθε για να επαναπροσδιορίσει τη θέση της Porsche στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και να προσφέρει έναν χώρο που όλοι οι λάτρεις της μάρκας θα αισθάνονται σαν «σπίτι» τους.

Μετά από περισσότερο από 70 χρόνια ιστορίας που έχουν κάνει την Porsche ένα από τα εμβληματικότερα brands του κόσμου, περισσότεροι από 200 καλεσμένοι έζησαν μια βραδιά αφιερωμένη στην μάρκα και όσους την αγαπούν.

Η Porsche γιόρτασε τα λαμπερά εγκαίνια του Porsche Center Αthens, την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024, προσθέτοντας μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του Ομίλου Μοτοδυναμική που από το 2011 κρατάει το τιμόνι της θρυλικής μάρκας στην Ελλάδα και την οδηγεί σε συνεχή αναπτυξιακή πορεία. Στόχος του νέου Porsche Center Athens είναι ουσιαστικά η δημιουργία ενός χώρου όπου τα όνειρα θα παίρνουν ζωή, φέροντας την Porsche ένα βήμα πιο κοντά στο σύγχρονο luxury που εκπροσωπεί.

Αντλώντας έμπνευση από το brand purpose της εταιρείας, «Driven by Dreams», το ανανεωμένο Porsche Center Athens θα αποτελέσει το νέο «Home for Dreamers», ένα μέρος όπου κάθε επισκέπτης μπορεί να δώσει σάρκα και οστά στα όνειρά του. Κατά τη διάρκεια του λόγου του, ο Πάρης Κυριακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μοτοδυναμική, αναφέρθηκε με πάθος στο όραμα του Ομίλου – A World of Sustainable Mobility – ένα όραμα που η Porsche φέρνει στη ζωή εξηλεκτρίζοντας σταδιακά όλο και περισσότερα μοντέλα. «Με την άφιξη του νέου Porsche Center Athens, οι φίλοι της μάρκας αποκτούν μία εκπροσώπηση και πιο άμεση σχέση με το brand, ένα μέρος που καθρεφτίζει τις αξίες της Porsche και τα όνειρα που δημιουργεί». Ο κ. Κυριακόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο σπουδαίο κομμάτι των μακροχρόνιων διαγενεολογικών σχέσεων εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει ο Όμιλος με τους συνεργάτες του, ενώ μετέδωσε την προσωπική του αγάπη για την Porsche, κάνοντας μία αναφορά στον αείμνηστο  και το πώς γεννήθηκε η ιδέα να φέρουν την Porsche στον Όμιλο Μοτοδυναμική, ο οποίος ιδρύθηκε το 1969.

Colas Henckes Marketing Director Porsche Central and Eastern Europe
Πάρης Κυριακόπουλος President & CEO Motodynamics Group

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Colas Henckes, Marketing Director Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης της Porsche, «το νέο Porsche Center Athens θα αποτελέσει ένα κοινό σημείο συνάντησης για την οικογένεια της Porsche, όπου τόσο οι υπάρχοντες όσο και οι υποψήφιοι πελάτες θα μπορούν να βιώσουν και να συνδεθούν με το brand».

Η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου καλωσόρισε το κοινό με τα εμπνευσμένα λόγια του ιδρυτή της θρυλικής μάρκας αυτοκίνησης: «Στην αρχή, κοίταξα γύρω μου, και δεν μπόρεσα να δω πουθενά το αυτοκίνητο των ονείρων μου. Έτσι, αποφάσισα να το κατασκευάσω – Αυτά είναι τα λόγια του Ferry Porsche, που ξεκίνησε το 1931 με ένα όνειρο. Και χάρη σε αυτό το όνειρο, και τόσα άλλα που ακολούθησαν βρισκόμαστε εδώ απόψε». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έννοια του luxury, εξηγώντας ότι για την Porsche η ουσία της πολυτέλειας εκδηλώνεται στην παροχή μιας άψογης και ουσιαστικής εμπειρίας στον πελάτη.

Τα εγκαίνια του καινούργιου Porsche Center Athens υπήρξαν η αφορμή για την πρώτη πανευρωπαϊκή αποκάλυψη της νέας ηλεκτρικής Porsche Taycan – πιο ισχυρή, πιο γρήγορη, με αυξημένη αυτονομία και πιο σταθερή φόρτιση. Η νέα Taycan αποτελεί μόνο την αρχή για το επόμενο κεφάλαιο της Porsche, η οποία έχει ως στόχο το 80% των νέων μοντέλων που θα παραδώσει ως το 2030 να είναι ηλεκτρικά.

Στη λαμπερή εκδήλωση των εγκαινίων από το Porsche Red Carpet πέρασαν σημαντικές προσωπικότητες της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας και εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης. Ακόμη, παρέστησαν διασημότητες, συνεργάτες του Ομίλου Μοτοδυναμική και πελάτες της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν στα μοναδικά branded photo booths και να εξερευνήσουν σημεία «σταθμούς» στην ιστορία της Porsche, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε το Porsche Sound Booth – ένα corner που έδινε τη δυνατότητα στο κοινό να ακούσει τον συγκλονιστικό ήχο διαφορετικών μοντέλων της Porsche. Παράλληλα, στο Porsche Center Athens είχαν στηθεί ειδικές γωνίες personalization και χάραξης keychains.

Στη φαντασμαγορική βραδιά συμμετείχε ο Chris Labrooy, ο ταλαντούχος CGI καλλιτέχνης που εμπνέεται από τον συνδυασμό της τυπογραφίας, της αρχιτεκτονικής και των εικαστικών για να δημιουργήσει μαγικά, σουρεαλιστικά τοπία, χρησιμοποιώντας πολλές φορές τα μοντέλα της Porsche ως σημείο αναφοράς. Ο εν λόγω καλλιτέχνης δημιούργησε έργα αποκλειστικά για το νεότευκτο Porsche Athens Center με έμπνευση από την Ελλάδα, τα οποία και εκτίθενται σε αυτό, αποτελώντας πόλο έλξης για τους παριστάμενους. Οι καλεσμένοι  είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν μια πολυδιάστατη εκδήλωση  που συνδύαζε το live performance με σαξόφωνο και χορό.

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ θέση της Leaseurope στη διαβούλευση της ΕΕ
Επόμενο άρθροVolvo Car Hellas: Χρυσός Χορηγός του Delphi Economic Forum ΙΧ