Το νέο CrossContact H/T της Continental είναι ένα θερινό ελαστικό, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των οδηγών που ταξιδεύουν σε άσφαλτο αλλά και σε ήπιους χωματόδρομους.

Κατασκευασμένο με ιδιαίτερα στιβαρό σχεδιασμό, υψηλών επιδόσεων και άνεσης, το CrossContact H/T φέρει την σήμανση “M+S”, ως ένδειξη των off road ικανοτήτων του. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οχήματα με συμβατικά αλλά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Η Continental θα παράγει 43 εκδόσεις του νέου ελαστικού, ώστε να επιτρέψει σε όσο το δυνατόν περισσότερους οδηγούς να το τοποθετούν σε ποικίλα οχήματα. Κάθε έκδοση του CrossContact H/T ένα είναι εξοπλισμένη με ένα «νεύρο» στο χείλος του, το οποίο προστατεύει τον τροχό από ζημιές, όταν έρχεται σε επαφή με πέτρες. Το νέο CrossContact H/T κατασκευάζεται για ζάντες με διαμέτρους από 15 έως 21 ίντσες, με εγκρίσεις για έως και 270 km/h. Με τη γκάμα των προϊόντων της, η Continental καλύπτει συνολικά το 97% των εν δυνάμει επιλογών ελαστικών για επιβατικά αυτοκίνητα, crossovers και SUV, στην κατηγορία επιβατικών/SUV στην Ευρώπη.

Σε τεχνικό επίπεδο, οι μηχανικοί της Continental έχουν προσαρμόσει το πέλμα και το μείγμα της γόμας, με τέτοιο τρόπο, ώστε όχι μόνο να είναι δυνατή η πρόσφυση εντός και εκτός δρόμου (H/T = αυτοκινητόδρομος/έδαφος), αλλά έχουν καταφέρει να αυξήσουν και το χιλιομετρικό ωφέλιμο, κατά 20%, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Το σχέδιο του πέλματος είναι πολλαπλών χρήσεων, για τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένα επιβατικό/ SUV/ crossover αυτοκίνητο, τόσο στην άσφαλτο όσο και σε ήπιους χωματόδρομους, με μεγάλη ανθεκτικότητα στις πέτρες.

Ταυτόχρονα, οι ιδιότητες που σχετίζονται με την ασφάλεια είναι εξίσου προηγμένες και ο θόρυβος κύλισης είναι χαμηλός και ήπιος για τους επιβάτες του οχήματος και το περιβάλλον.

Η μεγάλη γκάμα του CrossContact H/T καλύπτει πολλά οχήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η Alfa Romeo, η Ford, η Lexus, η Mercedes, η Toyota, η Volvo και η VW. Ακόμη και SUV και 4×4 που κυκλοφορούν πιο σπάνια στην Ευρώπη, όπως το Ford F-150, το Chevrolet Silverado και η Mercedes X-Class, μπορούν να εξοπλιστούν με το νέο ελαστικό πολλαπλών χρήσεων, CrossContact H/T.

Το νέο CrossContact H/T πρόκειται να αντικαταστήσει τον προκάτοχό του, το ContiCrossContact LX2 και θα ενταχθεί στην υπόλοιπη οικογένεια ελαστικών CrossContact, η οποία έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στις αγορές αντικατάστασης αλλά και Original Equipment εξοπλισμού και περιλαμβάνει θερινά και χειμερινά ελαστικά για επιβατικά αυτοκίνητα, crossovers, SUVs και 4×4. Για αυτές τις κατηγορίες οχημάτων, η Continental παράγει συνολικά 270 διαστάσεις ελαστικών για off road χρήση. Η γκάμα αυτών των προϊόντων ήδη εμπλουτίζεται μέσα στο 2023.

Το ελαστικά Continental είναι διαθέσιμα πανελλαδικά, σε πληθώρα διαστάσεων, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων των επίσημων συνεργατών της Continental.

Προηγούμενο άρθρο1.000 Volkswagen ID.4 στον στόλο της Siemens
Επόμενο άρθροΧρονιά ανάπτυξης το 2023 για τη FREENOW