1.000 Volkswagen ID.4 στον στόλο της Siemens

Η Volkswagen Financial Services εξηλεκτρίζει τον στόλο της Siemens AG: ο στόλος της εταιρείας θα εμπλουτιστεί σταδιακά με 1.000 μισθωμένα οχήματα Volkswagen ID.4.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν μέρος της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης και βιωσιμότητας της Siemens, μιας από τις μεγαλύτερες και μακροβιότερες βιομηχανίες της Γερμανίας.

“Οι στόλοι εταιρειών και δημόσιων αρχών παρέχουν σημαντική μόχλευση για αύξηση της ηλεκτροκίνησης στην αγορά. Ως εκ τούτου, η ηλεκτροκίνηση των στόλων είναι ζωτικής σημασίας για την Volkswagen Financial Services. Παρατηρούμε ότι όλο και περισσότεροι fleet managers εξηλεκτρίζουν τους στόλους τους. Αυτό δείχνει την καταλληλότητα και την πρακτικότητα της ηλεκτρικής κινητικότητας για καθημερινή χρήση», δήλωσε ο Armin Villinger, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Leasing GmbH.

“Η δραστηριότητα πελατών στόλου είναι πολύ σημαντική για την Volkswagen. Γι’ αυτό είμαστε ευτυχείς που συνεχίζουμε τη μακροχρόνια και σταθερή συνεργασία μας με την Siemens, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης”, τόνισε ο Achim Schaible, Πρόεδρος και Εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Γερμανίας.

Η Siemens έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την ηλεκτροκίνηση του δικού της στόλου, στο πλαίσιο της στρατηγικής βιωσιμότητάς της. Η εταιρεία σκοπεύει να καταστήσει το σύνολο του στόλου ουδέτερο εκπομπών CO2 και αμιγώς ηλεκτρικό έως το 2030. “Ο εξηλεκτρισμός του στόλου μας συνιστά σαφή δέσμευση για την επίτευξη των κλιματικών μας στόχων. Αλλά επιθυμούμε επίσης να είμαστε πρωτοπόροι στον κλάδο μας και να απευθύνουμε σαφές μήνυμα βιώσιμου fleet management, σύμφωνα με το πλαίσιό μας DEGREE», εξήγησε ο Stefan Kurz, Επικεφαλής Παγκόσμιας Διοίκησης Στόλου της Siemens. Και πρόσθεσε: «Επιλέξαμε το Volkswagen ID.4 γιατί, κατά τη γνώμη μας, το όχημα διαθέτει καλό συνδυασμό αυτονομίας, ταχύτητας φόρτισης, όγκου φόρτωσης και τιμής».

Προηγούμενο άρθροVolkswagen: Τέσσερα χρόνια εργοστασιακή εγγύηση
Επόμενο άρθροΤο νέο Continental CrossContact H/T