Το Groupe PSA απέσπασε το βραβείο International Van of the Year 2021 για τη νέα γενιά ηλεκτρικών compact van, Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e και Vauxhall Vivaro-e.

Από το 2019, όλα τα νέα μοντέλα του Groupe PSA διαθέτουν ηλεκτρικούς ή plug-in υβριδικούς κινητήρες. Στόχος είναι ο εξηλεκτρισμός όλης της γκάμας επιβατικών αυτοκινήτων και LCV του Ομίλου μέχρι το 2025. Το χαρτοφυλάκιο ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη θα εξηλεκτρισθεί πλήρως πριν από το τέλος του 2021.

Μια κριτική επιτροπή 24 ανεξάρτητων δημοσιογράφων και εμπειρογνωμόνων από 24 ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία απένειμαν το βραβείο υψηλού κύρους International Van Of The Year 2021 στα Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e και Vauxhall Vivaro-e.

Τα νέα Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e και Vauxhall Vivaro-e σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο ενός διεπιχειρησιακού προγράμματος και προσφέρουν ικανότητες ωφέλιμου φορτίου και όγκου φόρτωσης χωρίς συμβιβασμούς σε όλους τους πελάτες: τεχνίτες, εταιρείες και στελέχη.

Επωφελούνται από μια νέα γενιά τεχνολογιών και συστημάτων υποβοήθησης και τη δέσμευση του ομίλου στην ασφάλεια και την άνεση των πελατών του.

Μετά το βραβείο International Van of the Year 2019 για τα Peugeot Partner, Citroën Berlingo van, Opel Combo και Vauxhall Combo, αυτό το δεύτερο βραβείο IVOTY σε μόλις δύο χρόνια επιβεβαιώνει τη συνάφεια της αγοράς της νέας γενιάς LCV του Groupe PSA και της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης.

Ο Jarlath Sweeney, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του International Van Of The Year σχολιάζει την απόφαση για τη βράβευση:

“Το κουαρτέτο του Ομίλου PSA είναι τα πρώτα ηλεκτρικά βαν στην αγορά, που πωλούνται σε όλη την Ευρώπη με αυτονομία άνω των 300 χιλιομέτρων. Είναι γερά κατασκευασμένα με εξαιρετική ικανότητα οδήγησης και εκτός από τα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου, δεν υπάρχει πολύς διαχωρισμός της αίσθησης του δίσκου από μια έκδοση ντίζελ”.

“Με την ηλεκτρική έκδοση του compact van, τα τέσσερα LCV της PSA προσφέρουν τεράστια ώθηση στην ηλεκτρική κινητικότητα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις και επιβάλλουν τον εκδημοκρατισμό και την κλιμάκωση των μεταφορών χωρίς εκπομπές”.

“Και έτσι, τα ηλεκτρικά βαν της PSA θέτουν ένα νέο πρότυπο – και ωθούν την πρόοδο. Αυτό πρέπει να προσφέρει ένας άξιος κάτοχος τίτλου «International Van of the Year». Ακόμη περισσότερο όταν κάθε μάρκα PSA έχει αναπτύξει ηλεκτρικά παράγωγα από πάνελ van έως shuttle bus μεταφοράς ανθρώπων και προσφέρει σχεδόν την ίδια περιοχή ωφέλιμου φορτίου και φόρτωσης. Το νέο κουαρτέτο EV LCV από την PSA προωθεί την ιδέα της μέγιστης ολοκλήρωσης μεταξύ των πλατφορμών κινητήρα ηλεκτρικής και εσωτερικής καύσης. Η γκάμα τους είναι τέτοια που θα μπορούσε να είναι ελκυστική μέσω διαφορετικών επιχειρήσεων καθώς και τελικής παράδοσης”.

Η νέα γενιά compact van του Groupe PSA έχει σχεδιαστεί γύρω από την πλατφόρμα πολλαπλών μορφών ενέργειας EMP2 για να προσφέρει κινητικότητα μηδενικών εκπομπών για τα επιβατικά αυτοκίνητα καθώς και για τις αγορές LCV, ανταποκρινόμενη ιδίως στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων και υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι ηλεκτρικές εκδόσεις των compact van των τεσσάρων μαρκών συναρμολογούνται στο εργοστάσιο Hordain στη βόρεια Γαλλία και είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρικούς κινητήρες που συναρμολογούνται στο εργοστάσιο Trémery στα ανατολικά της χώρας. Προσφέρουν δύο επίπεδα εμβέλειας οδήγησης:

  • Έως 230 χιλιόμετρα [2] στον κύκλο WLTP εξοπλισμένα με μπαταρία 50 kWh
  • Έως 330 χιλιόμετρα [2] στον κύκλο WLTP εξοπλισμένα με μπαταρία 75 kWh

Παρουσιάστηκαν από τα μέσα του 2020 και από τον Οκτώβριο έχουν ήδη παραδοθεί 1300 οχήματα.

“Το Groupe PSA είναι πολύ περήφανο και χαρούμενο που έλαβε αυτό το διάσημο βραβείο” International Van of the Year 2021 “και ευχαριστώ θερμά τα μέλη της επιτροπής που επέλεξαν το όχημά μας. Αυτό το βραβείο επιβεβαιώνει την επιτυχία του Compact Van μας και τη συνάφεια της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης που έχουμε σχεδιάσει για τη σειρά LCV μας – στην οποία η ηλεκτροκίνηση δεν σημαίνει συμβιβασμούς για τους πελάτες μας”, δήλωσε ο Xavier Peugeot, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Επιχειρηματικής Μονάδας Ελαφρών Επαγγελματικών Οχημάτων του Groupe PSA .

Το βραβείο International Van of the Year απονέμεται από το 1992. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 24 δημοσιογράφους και εκδότες από ανεξάρτητα περιοδικά που ειδικεύονται στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

Προηγούμενο άρθροMercedes-Benz: στόχος η κλιματική ουδετερότητα
Επόμενο άρθροΠλήρης η γκάμα plug-in υβριδικών μοντέλων της Audi