Στην CES, 5 με 8 Ιανουαρίου 2023, το Volkswagen Group Αμερικής παρουσίασε το ID.7, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν ηλεκτρικής σπονδυλωτής πλατφόρμας κίνησης (MEB).

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε με έξυπνο καμουφλάζ, μοναδικής τεχνολογίας και πολυστρωματικής βαφής. Πρόκειται για διαδραστικό χαρακτηριστικό και συμβολίζει το επόμενο βήμα ψηφιοποίησης του μελλοντικού μοντέλου της σειράς ID. Το πρότυπο όχημα ID. AERO, που παρουσιάστηκε αρχικά στην Κίνα, ήταν η προεπισκόπηση του νέου μοντέλου, το οποίο διαθέτει αεροδυναμική σχεδιαστική φιλοσοφία, που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην αύξηση της αυτονομίας, η οποία φτάνει έως και 700 χλμ (WLTP). Όσον αφορά το στυλ του, το ID.7 ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα της αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας ID. ενώ έχει τον χαρακτήρα ενός πολυτελούς σεντάν με ιδιαίτερα ευρύχωρη αίσθηση.

«Με το νέο ID.7 επεκτείνουμε την γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων μας στις ανώτερες κατηγορίες. Το sedan θα προσφέρει κορυφαία τεχνολογία και ποιότητα. Το ID.7 είναι ένα από τα δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσουμε μέχρι το 2026. Σκοπός μας είναι προσφέρουμε κατάλληλα προϊόντα στους πελάτες μας σε κάθε κατηγορία», ανέφερε ο Thomas Schäfer, CEO της Volkswagen Passenger Cars.

Με το τελευταίο της μοντέλο πλατφόρμας MEB, η VW ανταποκρίνεται στις παρατηρήσεις πελατών και βελτιώνει την εμπειρία χρήστη στους αντίστοιχους τομείς με μια γκάμα στάνταρ καινοτομιών στο ID.7:

  • νέα σχεδίαση οθόνης
  • head-up display επαυξημένης πραγματικότητας
  • οθόνη 38 εκατοστών (15 ιντσών).
  • νέα χειριστήρια κλιματισμού ενσωματωμένα στο σύστημα infotainment
  • φωτιζόμενα ρυθμιστικά αφής

Το νέο σύστημα κλιματισμού έξυπνων αεραγωγών παρέχει διάφορες λειτουργίες. Για παράδειγμα, το ID.7 θα ανιχνεύει την άφιξη του οδηγού μέσω του κλειδιού του και θα αρχίσει να ψύχει το εσωτερικό το καλοκαίρι ή να το θερμαίνει τον χειμώνα πριν ο οδηγός εισέλθει στο όχημα. Οι νέας σχεδίασης «έξυπνοι αεραγωγοί» ελέγχουν την ροή και διάχυση του αέρα. Εάν υπάρχουν επιβάτες στο αυτοκίνητο, ο αέρας μπορεί να κατευθυνθεί κατευθείαν επάνω τους ή να διαχυθεί στο εσωτερικό. Αυτές οι λειτουργίες είναι εμφανείς στη νέα μεγάλη οθόνη και μπορούν να ενεργοποιηθούν και να αποθηκευθούν ξεχωριστά για κάθε χρήστη. Συγκεκριμένες απαιτήσεις μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω φωνητικών εντολών. Εάν ο χρήστης πει «Γεια σου Volkswagen, τα χέρια μου είναι κρύα», το ID.7 ανταποκρίνεται ξεκινώντας τη λειτουργία θέρμανσης τιμονιού. Συγχρόνως, ζεστός αέρας κατευθύνεται στα χέρια.

Προηγούμενο άρθροVolvo Cars: το μερίδιο των ηλεκτρικών στο 10,9% το 2022
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Φορολογικές ελαφρύνσεις για EV κατασκευής ΕΕ