Η Hyundai Motor παρουσίασε το ολοκαίνουργο αμιγώς ηλεκτρικό IONIQ 5 στο 16ο EVER Monaco και συμμετείχε σε συζήτηση για την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας.

Στο πλαίσιο του EVER Monaco 2021, που αποτελεί διεθνές σημείο συνάντησης για σημαντικούς παίκτες φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Hyundai Motor παρουσίασε το IONIQ 5. Η εταιρεία συμμετείχε επίσης σε ανοιχτή συζήτηση με προσκεκλημένο ομιλητή τον  Bertrand Piccard, τον γνωστό Ελβετό εξερευνητή, περιβαλλοντολόγο και πρεσβευτή της μάρκας Hyundai. Το συνέδριο και η έκθεση, που πραγματοποιείται φέτος μεταξύ 5 και 7 Μαΐου στο Espace Fontvieille στο Μονακό, παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογίες ανανεώσιμης ενέργειας με έμφαση στη σχεδίαση αυτοκινήτων.

Αποτελώντας διεθνές σημείο συνάντησης για σημαντικούς παίκτες φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Hyundai συμμετέχει στο 16ο EVER Monaco ως ηγέτης της καθαρής κινητικότητας. Η έκθεση στοχεύει να αναδείξει το γεγονός ότι το IONIQ 5 είναι κάτι περισσότερο από ένα αυτοκίνητο, καθώς προσφέρει νέα προοπτική στην καθημερινότητα επισημαίνοντας τα οικολογικά χαρακτηριστικά του, όπως η έλλειψη κινητήρα καύσης, η οροφή ηλιακού πάνελ και τα φιλικά προς το περιβάλλον και βιώσιμα υλικά του εσωτερικού του.

Ο Bertrand Piccard προσκεκλημένος ομιλητής του συνεδρίου

Ο κ. Piccard, πρεσβευτής της μάρκας Hyundai συμμετέχει στο EVER Monaco 2021 ως προσκεκλημένος ομιλητής, σημειώνοντας το πρωτοποριακό πνεύμα και τη δέσμευση της Hyundai για καθαρή κινητικότητα και ένα καλύτερο μέλλον. Εκτός από τη συζήτηση για το μέλλον της καθαρής κινητικότητας, ο κ. Piccard μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με το IONIQ 5 καθώς και τις εντυπώσεις του ως το πρώτο άτομο που οδήγησε το μοντέλο στην Ευρώπη.

«Έχω οδηγήσει και έχω δει το μέλλον από πρώτο χέρι και νιώθω έτοιμος για τη μετάβαση στην καθαρή κινητικότητα καθώς η νέα τεχνολογία μπαταριών και υδρογόνου κυψελών καυσίμου είναι ήδη διαθέσιμη» δήλωσε ο κ. Piccard. «Όχι περισσότερες αναθυμιάσεις, όχι περισσότερος θόρυβος, όχι περισσότερη ρύπανση».

Οι 1.000 βιώσιμες λύσεις του Solar Impulse Foundation

Μέσω του Solar Impulse Foundation*, ο κ. Piccard παρουσίασε περισσότερες από 1.000 λύσεις για την προώθηση της καθαρής και οικονομικής ανάπτυξης, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις της αειφορίας. Όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης, οι λύσεις κατανέμονται σε διάφορους τομείς:

  • Προσιτή και καθαρή ενέργεια: 21,8%
  • Καθαρό πόσιμο νερό και αποχετευτικό σύστημα: 11,6%
  • Βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές: 23,6%
  • Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή: 20,4%
  • Βιώσιμες πόλεις και τοπικές κοινωνίες: 22,7%

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι οι πιο δραστήριες σε αυτήν την πρωτοβουλία, αντιπροσωπεύοντας το 85,4% της συνολικής συμμετοχής. Καθώς το Solar Impulse Foundation συνεχίζει να εντοπίζει καθαρές, αποδοτικές και κερδοφόρες λύσεις, οι τύποι λύσεων, καθώς και οι εταιρείες που τις εφαρμόζουν, θα διαφοροποιηθούν περισσότερο.

Να σημειωθεί ότι το 16ο EVER Monaco πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Μαΐου 2021 στο Espace Fontvieille του Μονακό. Το EVER είναι ένα από τα μακροβιότερα συνέδρια της Ευρώπης αφιερωμένα στη βιώσιμη κινητικότητα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Από το 2006, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι εταιρείες ενέργειας και κάποια μέλη της βιομηχανίας βιώσιμων σκαφών παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, τα οποία αντιπροσωπεύουν μια καινοτόμο εικόνα για την κινητικότητα και την ενεργειακή μετάβαση.

*Το Solar Impulse Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2003 από τους Bertrand Piccard και André Borschberg σε συνεργασία με το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Λωζάνη. Έχει δεσμευτεί να εντοπίσει 1.000 λύσεις που «αντιμετωπίζουν περιβαλλοντικές προκλήσεις ενώ παράλληλα επιτρέπουν την οικονομική ανάπτυξη».

 

 

Προηγούμενο άρθροΜε Stellantis η Ermenegildo Zegna για βιώσιμη αυτοκίνηση
Επόμενο άρθροBMW – Ford – Volta επενδύουν στην Solid Power