Από το 2023, η Mitsubishi Motors θα προσφέρει δύο μοντέλα που θα παράγονται από το Groupe Renault, σε επιλεγμένες αγορές στην Ευρώπη.

Το Groupe Renault και η Mitsubishi Motors Corporation ανακοίνωσαν νέα εξέλιξη στην επιχειρησιακή τους συνεργασία.

Η Mitsubishi Motors αποφάσισε να προμηθευτεί οχήματα από τη Renault, best-seller της ευρωπαϊκής αγοράς που ήδη πληρούν τις κανονιστικές απαιτήσεις, για επιλεγμένες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Από το 2023, η Mitsubishi Motors θα διαθέτει έτσι δύο «δίδυμα μοντέλα» που θα παράγονται στα εργοστάσια του Groupe Renault και βασίζονται στις ίδιες πλατφόρμες, αλλά με διαφοροποιήσεις που χαρακτηρίζουν το DNA της Mitsubishi.

Ένας συνδυασμός του μοντέλου Mitsubishi Eclipse Cross PHEV, που κυκλοφόρησε πρόσφατα και των δίδυμων μοντέλων που αναπτύχθηκαν από τη Renault, θα επιτρέψει στη Mitsubishi Motors να καταστεί πιο ανταγωνιστική στην αγορά.

“Χαίρομαι που βλέπω τη Mitsubishi Motors να δημιουργεί μια νέα γκάμα στην Ευρώπη. Η Συμμαχία στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στην αποτελεσματικότερη κατανομή πόρων προς όφελος και των τριών εταιρειών. Η προσέγγισή μας είναι συνεργατική, βασιζόμενη στον αμοιβαίο σεβασμό, με ειλικρινή πρόθεση ενίσχυσης της απόδοσης κάθε εταιρείας, επιτρέποντας σε κάθε μια να αξιοποιήσει τις δυνάμεις της, να αποφύγει την επικάλυψη πόρων και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα”, δήλωσε ο Jean-Dominique Senard, Πρόεδρος του Επιχειρησιακού Συμβουλίου της Alliance και της Renault.

“Η Mitsubishi Motors καλωσορίζει τα μοντέλα της Renault για την ευρωπαϊκή αγορά και τους νέους πελάτες. Η Mitsubishi Motors εφαρμόζει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και η απόφασή μας να διακόψουμε την ανάπτυξη νέων αυτοκινήτων για την Ευρωπαϊκή Αγορά, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2020 στα μεσοπρόθεσμα επιχειρηματικά μας σχέδια, εξακολουθεί να ισχύει. Ωστόσο, η συμφωνία προμήθειας μοντέλων μας επιτρέπει να προσφέρουμε νέα προϊόντα που αναπτύσσονται και κατασκευάζονται στην Ευρώπη – παράλληλα με τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα μετά την πώληση”, δήλωσε ο Takao Kato, CEO της Mitsubishi Motors.

“Η νέα μας προσέγγιση στο πλαίσιο της Συμμαχίας, με επίκεντρο τα σημαντικά και ουσιαστικά έργα, μετατρέπεται σε πραγματικότητα. Αυτή η πρακτική πρωτοβουλία, που βασίζεται στην αξία, θα φανεί στα εργοστάσιά μας, στο αποτύπωμα των συνεργατών μας και στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Αυτό το θαυμάσιο έργο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των εταίρων, από σχεδιαστικής, κανονιστικής και επιχειρηματικής σκοπιάς. Αυτός είναι ο σκοπός της Συμμαχίας και είμαστε πολύ ευτυχείς, στο Groupe Renault, που συμβάλλουμε σε αυτήν την  νέα εξέλιξη της συνεργασίας μας”, δήλωσε ο Luca de Meo, CEO του Groupe Renault.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alliance -τον Μάιο του 2020- οι Groupe Renault, Nissan Motor Co., Ltd. και Mitsubishi Motors, μέλη μιας από τις κορυφαίες συμμαχίες αυτοκινητοβιομηχανιών στον κόσμο, συνεχίζουν να επεξεργάζονται διάφορες πρωτοβουλίες για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και περαιτέρω ανάπτυξης των τριών συνεργαζόμενων εταιρειών, αξιοποιώντας τις αντίστοιχες ηγετικές τους θέσεις και τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα.

Προηγούμενο άρθροBMW Group: Ισχυρό δεύτερο εξάμηνο 2020
Επόμενο άρθροΧρονοδιάγραμμα απαγόρευσης αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης