Το Groupe PSA επαναγοράζει 10 εκατ. μετοχές από την Dongfeng

Το Groupe PSA είχε ανακοινώσει την αναστολή των βιομηχανικών δραστηριοτήτων του μέχρι τις 27 Μαρτίου 2020. Ωστόσο, τώρα ανακοίνωσε πως θα καθοριστεί ένα νέο χρονοδιάγραμμα για σταδιακή και ασφαλή επανέναρξη των δραστηριοτήτων του στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης και τα αποτελέσματα των ελέγχων της εφαρμογής ενισχυμένων μέτρων υγείας προσαρμοσμένων σε κάθε εγκατάσταση.

Από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης του Covid-19, το Groupe PSA εργάζεται πάνω στον άξονα “Προστασία της υγείας των εργαζομένων και της βιωσιμότητας της εταιρείας”, βοηθώντας με πρωτοβουλίες όπως η μαζική δωρεά μασκών ή η παροχή οχημάτων στο ιατρικό προσωπικό.

Το Groupe PSA έχει λάβει μέτρα, όπως η τηλεργασία, στις περιπτώσεις που το επιτρέπει η δραστηριότητα ή προστατευτικά μέτρα που υπερβαίνουν τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών, σε περίπτωση απαραίτητης παρουσίας σε επιχειρησιακούς χώρους. Έτσι, τα κεντρικά καταστήματα διανομής ανταλλακτικών του ομίλου συνεχίζουν να εκπληρώνουν την ουσιαστική αποστολή τους για τη συντήρηση, ιδίως των οχημάτων διανομής των φαρμάκων και των τροφίμων, καθώς και την κινητικότητα του ιατρικού προσωπικού και των κατοίκων των αγροτικών περιοχών.

Παράλληλα, καθορίστηκε ένα πρωτόκολλο υγείας για την ενίσχυση των προληπτικών μέτρων με την υποστήριξη ιατρικών ομάδων και ειδικότερα του αναπληρωτή του ιατρού και εφαρμόστηκε στους διάφορους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας: εμπορικό, βιομηχανικό και τριτογενή (συμπεριλαμβανομένης της Ε&Α).

Για παράδειγμα, το πρωτόκολλο αυτό απαιτεί τη λήψη της θερμοκρασίας, την επίβλεψη χρήσης μάσκας στους χώρους εργασίας με καθημερινή ατομική προμήθεια, αλλά και την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ ατόμων σε αίθουσες συνεδριάσεων, σε κάθε σταθμό ή σε ζώνες διαλειμμάτων με σήμανση στο έδαφος, για την αποφυγή της επαφής με τις χειρολαβές, τον καθαρισμό και την απολύμανση των εργαλείων και της επιφάνειας εργασίας κάθε 60 λεπτά, χρόνο αναμονής τριών ωρών κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε ανταλλαγής εξαρτημάτων (χέρι-χέρι), επιμήκυνση των διαλειμμάτων κατά 5 λεπτά για το πλύσιμο των χεριών, τη χρονική απόσταση 30 λεπτών μεταξύ των αλλαγών των ομάδων για να αποφευχθεί η διασταύρωση προσωπικού ή ακόμα και ο διπλασιασμός των γραμμών λεωφορείων συλλογής για την εξασφάλιση της απόστασης μεταξύ των επιβατών…

Για το σκοπό αυτό το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού συνεργάστηκε με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων που συνεισέφεραν στο σχεδιασμό. Η εταιρεία δεσμεύεται να δρομολογήσει ελέγχους για να διασφαλίσει την τέλεια εφαρμογή αυτών των ενισχυμένων πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Ο καρπός αυτών των συζητήσεων επιτρέπει την εφαρμογή ενισχυμένων μέτρων λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλομορφία του εργασιακού περιβάλλοντος σε κάθε εργοστάσιο και δημιουργεί έτσι τις προϋποθέσεις για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων. Η ίδια διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη για το εμπορικό δίκτυο και τους χώρους του τομέα υπηρεσιών.

Το νέο χρονοδιάγραμμα για σταδιακή και ασφαλή επανέναρξη των δραστηριοτήτων θα καθοριστεί στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, λαμβάνοντας υπόψη την υγειονομική κρίση και τα αποτελέσματα των ελέγχων της εφαρμογής ενισχυμένων μέτρων υγείας προσαρμοσμένων σε κάθε εγκατάσταση. Με βάση την αρχή “προετοιμασία, δοκιμή, συνέχιση”, θα θεσπιστούν νέες ημερομηνίες για τα ευρωπαϊκά εργοστάσια παραγωγής και τους χώρους συναρμολόγησης, οι οποίες θα ενσωματώνουν επίσης την ικανότητα των προμηθευτών να υποστηρίξουν αυτή την επανεκκίνηση.

Ο Carlos Tavares, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Groupe PSA, δήλωσε: “Δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς για την υγεία των εργαζομένων μας και η παραγωγική επανεκκίνηση που είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητα της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί υπό τις βέλτιστες συνθήκες. Πιστεύω απόλυτα πως οι ικανότητες των εργαζομένων του Groupe PSA θα μας βοηθήσουν να βγούμε από αυτή την κρίση χωρίς απώλειες. Το αγωνιστικό μας πνεύμα και η συλλογική μας ψυχική δύναμη αποτελούν εξίσου στοιχεία που τάσσουμε στην υπηρεσία των συμπολιτών μας”.

 

Προηγούμενο άρθροΘα γίνει το λίθιο το νέο “πετρέλαιο”;
Επόμενο άρθροΑπεβίωσε ο Νικόλαος Σφακιανάκης