Το Groupe PSA επαναγοράζει 10 εκατ. μετοχές από την Dongfeng

Το Groupe PSA επαναγοράζει 10 εκατ. μετοχές από την Dongfeng Motor Group (DFG) και εγκρίνει τροποποίηση της Συμφωνίας Επαναγοράς Μετοχών με την DFG.

Σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας Επαναγοράς Μετοχών που υπεγράφη στις 17 Δεκεμβρίου 2019 (ώστε να συμβάλλει στην ολοκλήρωση της συγχώνευσης PSA-FCA) και της απόφασης του Εποπτικού Συμβουλίου στις 14 Σεπτεμβρίου 2020, η Dongfeng Motor Group (DFG)πούλησε στο Groupe PSA 10 εκατομμύρια κοινές μετοχές της Peugeot SA, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 1,10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Οι μετοχές αγοράστηκαν από το Groupe PSA στις 23 Σεπτεμβρίου μέσω συναλλαγής εκτός αγοράς, στην τιμή των 16.385 ευρώ ανά μετοχή, που αντιπροσωπεύει μια συνολική αγορά 163.850.000 ευρώ (εξαιρουμένων των εξόδων) και θα ακυρωθεί μετά τον διακανονισμό-παράδοσης της συναλλαγής που πραγματοποιείται στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών του Groupe PSA.

Αυτή η συναλλαγή συνάδει με την ανακοίνωση που έγινε στις 18 Δεκεμβρίου 2019 σχετικά με την προβλεπόμενη συγχώνευση της Peugeot S.A. και της Fiat Chrysler Automobiles N.V., η οποία θα επιφέρει τη δημιουργία της STELLANTIS, του 4ου μεγαλύτερου σε όγκο παγκόσμιου κατασκευαστή σε μια αυτοκινητοβιομηχανία που υφίσταται θεμελιώδεις αλλαγές.

Με την επιφύλαξη της τελικής έγκρισης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Dongfeng, το Groupe PSA και η DFG συμφώνησαν επίσης να τροποποιήσουν τη Συμφωνία Επαναγοράς Μετοχών, που υπογράφηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2019, με την πρόβλεψη τα επιπλέον 20,7 εκατομμύρια μετοχές που καλύπτονται από αυτήν να πωληθούν από την DFG σε ένα ή διάφορα τρίτα μέρη, σε μία ή περισσότερες συναλλαγές έως το τέλος του 2022, σε περίπτωση που η DFG δεν τις έχει πωλήσει στο Groupe PSA ή σε ένα ή περισσότερα τρίτα μέρη πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Προηγούμενο άρθροΗ Jeep γιορτάζει την 80η της επέτειο με ειδικές εκδόσεις
Επόμενο άρθρο40 χρόνια Fiat Panda, κατάλληλο για κάθε περίσταση