Έφτασε η σειρά της Ευρώπης, μετά τη Βόρεια Αμερική, για τη συσκευή παρακολούθησης στόλου επόμενης γενιάς, το Geotab G09. Το G09 βασίζεται στο GO8, αλλά εσωτερικά έχει επανασχεδιαστεί εξ αρχής.

Το Geotab GO9 διαθέτει έναν ισχυρό νέο επεξεργαστή 32-bit, τέσσερις φορές περισσότερη μνήμη και πέντε φορές περισσότερη μνήμη RAM από το προηγούμενο, η οποία βελτιώνει δραστικά το χρόνο λειτουργίας του ενώ διαθέτει ευρύτερο φάσμα λειτουργιών.

Η Geotab έχει επίσης συμπεριλάβει την τελευταίο Global Navigation Satellite System (GNSS) για την υποστήριξη των ακριβέστερων δεδομένων θέσης.

Το γυροσκόπιο

Η προσθήκη ενός γυροσκοπίου είναι αξιοσημείωτη. Η Geotab προσφέρει ήδη εξαιρετικά δεδομένα όπως επιτάχυνση, φρενάρισμα, στροφές κ.λπ. και αναπαράσταση των συγκρούσεων μέσω πατενταρισμένων αλγορίθμων και του επιταχυνσιόμετρου της συσκευής GO. Η ένταξη ενός γυροσκοπίου στο GO9 εμπλουτίζει τα δεδομένα με πρόσθετες λεπτομέρειες.

Το GO9 μπορεί να παρακολουθεί και να αναλύει την κίνηση του οχήματος με μεγαλύτερη ακρίβεια από πριν, ειδικά σε ελικοειδή ή ανώμαλο δρόμο. Το αυξημένο επίπεδο δεδομένων είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αναπαράσταση των συγκρούσεων, όπου απαιτείται μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση των γεγονότων ανά δευτερόλεπτο.

Συμβατό με τα ηλεκτροκίνητα

Οι στόλοι θα ενσωματώνουν ολοένα και περισσότερα ηλεκτροκίνητα οχήματα και η Geotab δημιούργησε τη νέα της συσκευή με αυτό το πνεύμα. Το GO9 προσφέρει την ίδια υποστήριξη EV όπως και το GO8, ενώ έχει τη δυνατότητα επέκτασης σε μελλοντικές ανάγκες.

Φωτογραφία Geotab 

Προηγούμενο άρθροΤο Škoda SUPERB ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε τεχνολογικά
Επόμενο άρθροΤο Honda e για αστικές μετακινήσεις μηδενικών ρύπων