Το ελαστικό GEOLANDAR X-CV της Yokohama περιλαμβάνεται στον στάνταρ εργοστασιακό εξοπλισμό του Lexus LX της Toyota.

Η Yokohama Rubber Co., Ltd., ανακοίνωσε ότι προμηθεύει με το ελαστικό GEOLANDAR X-CV την Toyota Motor Corporation, για να το ενσωματώσει ως ελαστικό αρχικού εξοπλισμού (OE) στο νέο Lexus LX SUV. Το Lexus LX εφοδιάζεται με ελαστικά διαστάσεων 265/55R20 και 265/50R22.

Το GEOLANDAR X-CV αντιπροσωπεύει μια νέα διάσταση ελαστικών, ειδικά σχεδιασμένων για crossover SUV υψηλών επιδόσεων, προσφέροντας άριστες επιδόσεις τόσο σε υψηλές ταχύτητες, όσο και στους ελιγμούς. Η GEOLANDAR είναι η παγκόσμια σειρά ελαστικών της Yokohama Rubber ειδικά σχεδιασμένη για SUV και φορτηγά και η εταιρεία επιταχύνει την επέκτασή της, για να καλύψει όλο και πιο διαφοροποιημένες ανάγκες στην αγορά SUV.

Το GEOLANDAR X-CV που παραδίδεται στην Toyota έχει ρυθμιστεί με ακρίβεια ώστε να πληροί τα πρότυπα υψηλών επιδόσεων του νέου Lexus LX. Εκτός από τη σημαντική μείωση της αντίστασης κύλισης, το ελαστικό παρέχει εξαιρετική σταθερότητα και άνεση στο τιμόνι και είναι εξαιρετικά αξιόπιστο ακόμα και στα πιο σκληρά περιβάλλοντα. Ο εκλεπτυσμένος και κομψός πλευρικός σχεδιασμός του ελαστικού το καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλο για χρήση σε πολυτελή premium SUV, όπως το Lexus LX της Toyota.

Σύμφωνα με το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης, με την  ονομασία Yokohama Transformation 2023 (YX2023), η Yokohama στοχεύει στη μεγιστοποίηση των ποσοστών πωλήσεων των ελαστικών της με υψηλή προστιθέμενη αξία, δηλαδή της  εμβληματικής σειράς ADVAN, της σειράς  ελαστικών GEOLANDAR για SUV και φορτηγά, όπως  και  λοιπών χειμερινών ελαστικών. Μία από τις βασικές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής είναι η τοποθέτηση των ελαστικών ADVAN και GEOLANDAR ως μέρος του εργοστασιακού εξοπλισμού σε νέα αυτοκίνητα.

Η εταιρεία Θεοχαράκης ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά Yokohama στην ελληνική αγορά, από το 1957.

Προηγούμενο άρθροΗ νέα Skoda FABIA φιγουράρει στο Golden Hall
Επόμενο άρθροΤο BMW Group προσχωρεί στο LWG