Το BMW Group υπογραμμίζει την εταιρική του υπευθυνότητα στον τομέα της βιωσιμότητας, καθώς είναι ο δεύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων παγκοσμίως που γίνεται μέλος του Leather Working Group (LWG).

Σκοπός αυτού του μη κερδοσκοπικού, πολυσυμμετοχικού οργανισμού είναι να διασφαλίσει ενιαία περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα για τις αλυσίδες εφοδιασμού δέρματος σε όλο τον κόσμο και την πιστοποίηση των κατασκευαστών.

Το LWG αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο των παγκόσμιων παραγωγών δέρματος – από βυρσοδεψεία μέχρι βιομηχανίες κατεργασίας δερμάτων και από ενώσεις μέχρι εμπόρους και αγοραστές. Υπενθυμίζεται πως το Σεπτέμβριο του 2021 έγινε μέλος του LWG η Bentley Motors .

«Ως πρωτοπόρος στη βιωσιμότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, η συμμετοχή στο Leather Working Group είναι το επόμενο λογικό βήμα για εμάς», είπε χαρακτηριστικά η Nadine Philipp, Επικεφαλής Βιωσιμότητας Εφοδιαστικής Αλυσίδας, τομέα Ενέργειας, BMW Group. Και τόνισε: «Το δέρμα παραμένει σε υψηλή ζήτηση από τους πελάτες μας – ανάλογα με το μοντέλο και την περιοχή  – και είναι πολύ σημαντικό στην πολυτελή κατηγορία. Γι’ αυτό, η υποστήριξη της βιώσιμης παραγωγής και κατεργασίας του δέρματος στις εγκαταστάσεις των προμηθευτών μας αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Την ίδια στιγμή, εξακολουθούμε να θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα επιλογής του βέλτιστου προϊόντος, ως εκ τούτου προσφέρουμε επίσης μη δερμάτινες επενδύσεις».

Η απόφασή μας να προσχωρήσουμε στο LWG συνδέεται άμεσα με την επιχειρηματική ευθυγράμμιση του BMW Group, με την έμφαση να δίδεται στη βιωσιμότητα και την αποδοτική χρήση πόρων. Ένας από τους στόχους του BMW Group είναι η δημιουργία της πιο βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού σε ολόκληρη τη βιομηχανία αυτοκινήτου. Η προμήθεια δέρματος από πιστοποιημένες εγκαταστάσεις είναι ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου.

Παράλληλα με την προμήθεια δέρματος από πιστοποιημένους προμηθευτές, το BMW Group προσφέρει στους πελάτες εναλλακτικά υλικά για το εσωτερικό

Το BMW Group ήδη προμηθεύεται όλο το δέρμα της BMW iX από πιστοποιημένο κατασκευαστή. Το φυσικό δέρμα που χρησιμοποιείται υποβάλλεται σε κατεργασία μέσα από μία διαδικασία φιλική προς το περιβάλλον που βασίζεται σε εκχυλίσματα από φύλλα ελιάς. Το BMW Group ήδη προσφέρει εναλλακτικές λύσεις χωρίς δέρμα, όπως υφασμάτινες επιλογές, Alcantara® και Sensatec. Η εταιρία διεξάγει επίσης έρευνα πάνω σε ενεργειακά αποδοτικές, εναλλακτικές δερμάτινες επενδύσεις, όπως το Deserttex®, που κατασκευάζεται από ίνες κάκτου και το ανθεκτικό και πλήρως ανακυκλώσιμο, φυτικής προέλευσης Mirum® από την startup Natural Fiber Welding, στην οποία η BMW i Ventures απέκτησε μερίδιο το 2021.

Προηγούμενο άρθροΤο GEOLANDAR X-CV της Yokohama, στο Lexus LX
Επόμενο άρθροΟι πωλήσεις της Volvo τον Ιανουάριο 2022