Το Fiat 500e είναι το best-seller ηλεκτρικό αυτοκίνητο (EV) πόλης στην Ευρώπη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το 2023 το Fiat 500e υπερασπίστηκε σθεναρά τον τίτλο του best-seller ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης που κατέχει από το 2022, υπογραμμίζοντας τη δυνατή εμπορική πορεία που διαγράφει από το 2020 που παρουσιάστηκε μέχρι και σήμερα.

Ο συνδυασμός του μοναδικού στιλ με την κορυφαία ηλεκτρική τεχνολογία έχουν ως αποτέλεσμα τις υψηλές πωλήσεις τόσο στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης για την Ευρώπη, όσο και την πρώτη θέση μεταξύ όλων των ηλεκτρικών μοντέλων του ομίλου Stellantis.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 το Fiat 500e σημείωσε σχεδόν 65.000 πωλήσεις, κάτι που αντιστοιχεί σε μερίδιο 14,7% για τα ηλεκτρικά μοντέλα των κατηγοριών Α+Β. Αναλύοντας δε τα στοιχεία για τις πωλήσεις όλων των ηλεκτρικών μοντέλων στις 10 μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης, κατέκτησε την τέταρτη θέση.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στο Τορίνο, το Fiat 500e είναι ένα σύμβολο της μοντέρνας Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και έχει κατακτήσει συνολικά 42 διεθνή βραβεία. Χάρη στην μπαταρία των 42 kWh η εργοστασιακή αυτονομία αγγίζει τα 320 km σε μικτές συνθήκες, καθιστώντας το τον τέλειο τρόπο αντιμετώπισης της αστικής καθημερινότητας, με μοναδική φινέτσα και απόλυτη ευκολία. Για τη φόρτιση αρκούν μόλις 35 λεπτά της ώρας προκειμένου η μπαταρία να αγγίξει το 80%, ενώ μέσα σε 5 λεπτά ανακτάται ενέργεια για 50 km και η μπαταρία έχει 8ετή κάλυψη (έως 160.000 km) εγγύησης.

Διαθέσιμο με τρία αμαξώματα (Hatchback, 3+1 & Cabrio) και με σχεδόν αμέτρητες επιλογές εξατομίκευσης, το 500e μπορεί να διαμορφωθεί ακριβώς όπως το θέλει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης, ενώ στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο της μάρκας υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα.

Προηγούμενο άρθροΔυναμική πορεία του νέου SUV MG ZS στην ελληνική αγορά
Επόμενο άρθροAutohellas: Άρχισε η διαπραγμάτευση των ομολογιών