Το πολυαναμενόμενο EV9, της Kia, έκανε το δυναμικό ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο φετινό Goodwood Festival of Speed που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Sussex της Αγγλίας.

Η στατική του αποκάλυψη, στη Φρανκφούρτη, είχε προηγηθεί στο πλαίσιο του ειδικού συνεδρίου Kia Brand Summit. Το καινοτόμο SUV τριών σειρών θέσεων πραγματοποίησε στα επιδέξια χέρια της επαγγελματία οδηγού της Kia, Jade Paveley, αρκετές φορές τη θρυλική ανάβαση του Goodwood, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον εντυπωσιακό, στιβαρό σχεδιασμό του αμιγώς ηλεκτρικού EV9 στο stand της Κia στην “Electric Avenue” και να λάβουν πληροφορίες για την τεχνολογία αιχμής και τις προηγμένες υπηρεσίες συνδεσιμότητας που αναδεικνύουν τη στρατηγική δέσμευση της Kia για τον βιώσιμο μετασχηματισμό της.

Kia EV9, για τον σύγχρονο τρόπο ζωής στην εποχή των ηλεκτροκίνησης

Το καινούργιο EV9 της Kia είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για τον σύγχρονο τρόπο ζωής στην εποχή των ηλεκτροκίνησης. Ως το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο και αποτελώντας τη ναυαρχίδα SUV τριών σειρών της εταιρείας, το ευρύχωρο και εντυπωσιακό EV9 είναι ένα στιβαρό, εξελιγμένο και τεχνολογικά προηγμένο ηλεκτρικό όχημα. Διατίθεται ως εξαθέσιο ή επταθέσιο, συνδυάζει τολμηρό στυλ, premium ευελιξία, πολυεπίπεδη συνδεσιμότητα και τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό «Opposites United» της Kia για να προσφέρει ένα όχημα έτοιμο για όλα. Προσφέρει αυτονομία έως και 541 χιλιόμετρα (μικτός κύκλος WLTP) και διαθέτει τεχνολογία εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης 800 V, επιτρέποντάς του να προσθέσει αυτονομία 239 χιλιομέτρων σε μόλις 15 λεπτά από τους ταχύτερους δημόσιους φορτιστές.

Το Kia EV9 είναι ένα από τα πολλά νέα μοντέλα της Kia που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο ηλεκτροκίνησης «Plan S» που περιλαμβάνει το λανσάρισμα 15 EV παγκοσμίως μέχρι το 2027.

Προηγούμενο άρθροΗ Ford παρουσίασε την Mustang Dark Horse R
Επόμενο άρθροTo νέο σπορ compact SUV Mercedes-Benz GLA