Το BMW Group Hellas εξηλεκτρίζει 100% τον εταιρικό στόλο οχημάτων του συμβάλλοντας ενεργά στην ηλεκτροκίνηση.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της αρχικής επένδυσης που πραγματοποιήθηκε το 2014, τον Ιανουάριο του 2021, η εταιρεία προχώρησε στην εγκατάσταση 30 επιπλέον φορτιστών AC (ισχύος 22 kW) και ενός φορτιστή DC (ισχύος 50 kW) στις εγκαταστάσεις της στην Κηφισιά. Με αυτήν την κίνηση, η συνολική υποδομή φόρτισης για τις ανάγκες της εταιρείας απαριθμεί 34 θέσεις φόρτισης με φορτιστές AC και δύο με φορτιστές DC (επιτρέποντας την ταυτόχρονη φόρτιση 36 οχημάτων) με τη συνολική επένδυση να ξεπερνά σε κόστος τις 200.000 ευρώ.

Οι σύγχρονοι φορτιστές της ABB, διαθέτουν εγκατεστημένο σύστημα “έξυπνης φόρτισης” και διαχείρισης φορτίου (load management) καθώς και εγκατεστημένο λογισμικό απομακρυσμένου ελέγχου, για παροχή δεδομένων φόρτισης ανά φορτιστή (ώρες φόρτισης, διάρκεια, κατανάλωση ενέργειας κ.λπ.).

Το BMW Group Hellas προχώρησε στην καθολική αντικατάσταση των συμβατικών αυτοκινήτων του εταιρικού στόλου, διαθέτοντας ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW και ΜΙΝΙ για τα στελέχη του. Η πρωτοβουλία αυτή εναρμονίζεται πλήρως με τη στρατηγική βιώσιμης κινητικότητας του BMW Group και μιας ολιστικής προσέγγισης, που έχει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων και την προστασία του περιβάλλοντος. Με τον εξηλεκτρισμό του στόλου εταιρικών αυτοκινήτων των στελεχών του BMW Group Hellas, υπολογίζεται ότι εξοικονομούνται περισσότεροι από 30 τόνοι COσε ετήσια βάση (υπολογισμός για 10.000 χλμ. διανυθέντων χλμ., ανά αυτοκίνητο, ανά έτος). Για την επίτευξη του μικρότερου δυνατού ενεργειακού αποτυπώματος των μετακινήσεων, το BMW Group Hellas, πραγματοποίησε ενημέρωση των στελεχών του, η οποία αφορούσε στην ενδεδειγμένη – ορθολογική χρήση των Plug-in υβριδικών μοντέλων, ενώ η φόρτιση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας παρέχεται δωρεάν.

Όπως ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, Andreas Sieben: «Η βιώσιμη κινητικότητα απαιτεί δεσμεύσεις, περιβαλλοντική συνείδηση και αλλαγή στάσης ζωής. Αναλαμβάνουμε δράση και δείχνουμε το δρόμο για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση εμείς οι ίδιοι, οδηγώντας πλέον αποκλειστικά Plug-in υβριδικά οχήματα στην καθημερινότητά μας, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον».

Τα μοντέλα που απαρτίζουν τον ηλεκτροκίνητο στόλο των οχημάτων των στελεχών του BMW Group Hellas, είναι τα BMW Χ1 xDrive25e, BMW Χ2 xDrive25e, BMW 330e sedan, BMW X3 xDrive30e, BMW X5 xDrive45e και MINI Cooper SE ALL4 Countryman.

Για το BMW Group Hellas, εξίσου σημαντική είναι και η συμβολή της «Δίολκος», ιδιοκτήτριας εταιρείας του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το BMW Group Hellas στην Κηφισιά, η οποία πραγματοποίησε και την εγκατάσταση της υποδομής φόρτισης. Το κτίριο κατατάσσεται στην ενεργειακή κλάση Α, καθώς διαθέτει πολλαπλά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, τα οποία μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα κατά περίπου 540 τόνους CO2 ετησίως, ενώ παράλληλα η υποδομή φόρτισης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, τροφοδοτείται με «πράσινη» ενέργεια.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Renault Austral πριν την αποκάλυψή του
Επόμενο άρθροAbarth Performance Creator: Διαμορφώνει τον “Σκορπιό”