Το ελαστικό BluEarth-XT AE61 της Yokohama αποτελεί στάνταρ εργοστασιακό εξοπλισμό στο καινούργιο μοντέλο Lexus NX.

Η Yokohama Rubber Co., Ltd., ανακοίνωσε ότι από τον Νοέμβριο του 2021 προμηθεύει με τα ελαστικά BluEarth-XT AE61 και BluEarth-XT AE61 Z・P・S*1 την Toyota Motor Corporation για τοποθέτηση ως μέρος του εργοστασιακού εξοπλισμού (OE) στο  ολοκαίνουργιο Lexus NX, το πρώτο PHEV. Το μοντέλο PHEV εφοδιάζεται με ελαστικά διαστάσεων 235/60R18 103H.

Το BluEarth είναι μια παγκόσμια σειρά ελαστικών της Yokohama που βασίζεται στην ιδέα του να είσαι φιλικός προς το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την κοινωνία. Το BluEarth-XT AE61 ενσωματώνει τις βασικές τεχνολογίες σχεδίασης και υλικών των ελαστικών της σειράς BluEarth της Yokohama. Τα ανώτερα οδηγικά χαρακτηριστικά,  η άνεση και οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του ελαστικού, το καθιστούν ένα εξαιρετικό ελαστικό grand touring. Επιπλέον, ένα νέο σχέδιο πέλματος ενισχύει την απόδοση του ελαστικού στο βρεγμένο δρόμο, την αντίσταση στη φθορά και τη σταθερότητα, συμβάλλοντας στην κύλιση υψηλής ποιότητας του ολοκαίνουργιου NX.

Το BluEarth-XT AE61 Z・P・S είναι ένα ελαστικό run-flat που συμμορφώνεται με το πρόσφατα υιοθετημένο πρότυπο EMT*2. Εκτός από την παροχή πιο ήπιας κύλισης από τα ελαστικά run-flat που συμμορφώνονται με το προηγούμενο πρότυπο EMT, το μειωμένο βάρος του ελαστικού έχει βελτιώσει τη συμβολή του στην απόδοση καυσίμου του οχήματος.

Σύμφωνα με το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης, με την ονομασία Yokohama Transformation 2023 (YX2023), η Yokohama στοχεύει στη μεγιστοποίηση των ποσοστών πωλήσεων των ελαστικών της με υψηλή προστιθέμενη αξία, δηλαδή της  εμβληματικής σειράς ADVAN, της σειράς  ελαστικών GEOLANDAR για SUV και φορτηγά, όπως  και  λοιπών χειμερινών ελαστικών. Μία από τις βασικές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής είναι η τοποθέτηση των ελαστικών ADVAN και GEOLANDAR ως μέρος του εργοστασιακού εξοπλισμού σε νέα αυτοκίνητα.

Η εταιρεία Θεοχαράκης ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά Yokohama στην ελληνική αγορά από το 1957.


*1 Τα ελαστικά BluEarth-XT AE61 ZPS τοποθετούνται  σε μοντέλα που προορίζονται σε συγκεκριμένες αγορές

*2 Το πρότυπο EMT είναι ένα πρότυπο ISO για ελαστικά που ταξινομούνται ως εκτεταμένης κινητικότητας και εφαρμόζεται σε ελαστικά run-flat. Το νέο πρότυπο είναι ο διάδοχος του προηγούμενου προτύπου ISO για ελαστικά run-flat.

Προηγούμενο άρθροΟι πωλήσεις της Volkswagen Commercial Vehicles το 2021
Επόμενο άρθροMercedes-Benz Ελλάς: πρώτη στα premium το 2021