Για το ΜΥ24, η DEUTZ-FAHR αύξησε την ροή της υδραυλικής διάταξης στη Σειρά 5D και πρόσθεσε διάφορα νέα χαρακτηριστικά, όπως το Front Loader Ready Kit και επιπλέον σετ ελαστικών.

Με τα πλεονεκτήματα των προηγούμενων μοντέλων να διατηρούνται, στην ευελιξία, την προσαρμοστικότητα και τις κόμπακτ διαστάσεις έρχεται να προστεθεί η νέα διάταξη του ρεζερβουάρ, εξασφαλίζοντας βέλτιστη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ως αποτέλεσμα, τα νέα τρακτέρ της 5D Series MY24 είναι ιδανικά για παραδοσιακά αγροκτήματα, μεγάλους οπωρώνες και στάβλους, καθώς και για εταιρείες που ειδικεύονται στη συντήρηση χώρων πρασίνου.

Οι τετρακύλινδροι κινητήρες FARMotion 45 έχουν σχεδιαστεί με κριτήριο την μέγιστη απόδοση στις γεωργικές εργασίες και ξεχωρίζουν για τις συμπαγείς διαστάσεις τους, αυξάνοντας την ευελιξία της νέας Σειράς 5D και προσφέροντας εξαιρετική ορατότητα. Ο νέος ελκυστήρας 5075 D πληροί τις προδιαγραφές Stage V χωρίς τη χρήση AdBlue ή άλλων πρόσθετων υγρών, διατηρώντας πολύ χαμηλό το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας, ενώ τα μοντέλα 5095D και 5105D αποδίδουν μέγιστη ισχύ 95 και 106 hp αντίστοιχα στις 2000 rpm και μέγιστη ροπή 389 και 433 Nm στις 1400 rpm.

Χάρη σε ένα νέο σύστημα προθέρμανσης, οι νέοι κινητήρες FARMotion 45 εκκινούν χωρίς κόπο ακόμα και το χειμώνα. Για να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος συντήρησης, το διάστημα αλλαγής λαδιού έχει πλέον επεκταθεί στις 600 ώρες. Η νέα Σειρά 5D, όπως και τα άλλα μοντέλα DEUTZ-FAHR Stage V, είναι πιστοποιημένα για χρήση καυσίμου HVO (υδρογονωμένο φυτικό έλαιο). Αυτό το βιοκαύσιμο μειώνει έως και 90% τις εκπομπές CO2, καθιστώντας τα 5D έτοιμα για τις προκλήσεις της γεωργίας του μέλλοντος.

Επίσης, η νέα Σειρά 5D MY24 διατίθεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή με PowerShuttle. Με την έκδοση PowerShuttle, ο χειριστής μπορεί όχι μόνο να ρυθμίσει την απόκριση σε 5 στάδια, αλλά και να επωφεληθεί από το σύστημα Stop&Go, το οποίο επιτρέπει το σταμάτημα και την εκκίνηση του ελκυστήρα μόνο με το πεντάλ φρένου. Επιπλέον, το σύστημα comfort clutch επιτρέπει την αλλαγή ταχυτήτων χωρίς την χρήση του πεντάλ του συμπλέκτη. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά διευκολύνουν τις εργασίες με εμπρόσθιο φορτωτή ή άλλες που απαιτούν συχνά αλλαγή κατεύθυνσης ή στάση και επανεκκίνηση. Τα 5D είναι τα τέλεια τρακτέρ με εμπρόσθιο φορτωτή, και για το model year 24, τα κιτ Loader Light και Loader Ready διατίθενται ως εργοστασιακός εξοπλισμός.

Και οι δύο επιλογές συνδυάζονται στάνταρ με 30+15 σχέσεις, οι οποίες παρέχονται από 5 ταχύτητες και λειτουργία ‘έρπειν’ (creeper mode). Για ακόμα πιο απαιτητικούς χειριστές, διατίθεται μια έκδοση με Powershift, προσφέροντας συνολικά 45 ταχύτητες σε κάθε κατεύθυνση. Ενώ όλες οι εκδόσεις επιτρέπουν μία ταχύτητα ταξιδιού 40 χλμ./ώρα με χαμηλότερες στροφές κινητήρα, γεγονός που μειώνει όχι μόνο το επίπεδο θορύβου μέσα στην καμπίνα άνεσης αλλά και την κατανάλωση καυσίμου, το κιβώτιο ταχυτήτων Powershift προσφέρει επίσης αργή ταχύτητα ‘έρπειν’ μόλις 200 μέτρα ανά ώρα.

Ο ηλεκτροϋδραυλικός συμπλέκτης με προοδευτική εμπλοκή είναι στάνταρ, όπως και οι λειτουργίες 540 στροφές ανά λεπτό και 540 ECO. Κατόπιν παραγγελίας, για τη νέα σειρά 5D MY24 διατίθεται PTO με στροφές ανάλογες με την ταχύτητα του οχήματος ή με λειτουργία 1000 στροφών ανά λεπτό.

Το υδραυλικό σύστημα περιλαμβάνει στάνταρ μια κύρια αντλία 54 l/min για το ανυψωτικό και τους διανομείς, καθώς και μια δευτερεύουσα αντλία για τα συστήματα διεύθυνσης και μετάδοσης κίνησης. Προαιρετικά, διατίθεται μια πρόσθετη αντλία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα υδραυλικό σύστημα με διπλή αντλία 68 l/min, το οποίο τροφοδοτεί μόνο το πίσω ανυψωτικό και τις υδραυλικές βαλβίδες. Ανάμεσα στα πρόσθετα στάνταρ χαρακτηριστικά είναι 3 πίσω υδραυλικές βαλβίδες και ελεύθερη επιστροφή. Το  πίσω ανυψωτικό έχει μέγιστη ικανότητα ανύψωσης έως 3600 kg και διατίθεται είτε με μηχανικό είτε με ηλεκτρονικό έλεγχο. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος του πίσω ανυψωτικού της νέας σειράς 5D MY24 διαθέτει ένα νέο χειριστήριο που επιτρέπει ευκολότερο ξεκλείδωμα και μια ενεργή λειτουργία απόσβεσης κραδασμών, η οποία αυξάνει την ασφάλεια και την άνεση στο δρόμο. Εκτός από ένα ισχυρό μπροστινό ανυψωτικό, με εντυπωσιακή ανυψωτική ικανότητα 2100 kg, διατίθεται επίσης ένα μπροστινό 1000 PTO.

Για αξιόπιστο φρενάρισμα οι μπροστινοί άξονες εξοπλίζονται στάνταρ με υδραυλικά δισκόφρενα, ενώ η μεγάλη γωνία διεύθυνσης και το 100% κλείδωμα και των δύο διαφορικών μέσω ηλεκτροϋδραυλικού ελέγχου συμβάλλουν στην εξαιρετική ευελιξία και πρόσφυση του ελκυστήρα.

Η καμπίνα comfort με 4 κολόνες της νέας Σειράς 5D MY24 σε συνδυασμό με το νέο ρεζερβουάρ καυσίμου επιτρέπει τέλεια ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Διατίθενται δύο διαφορετικές επιλογές οροφής: μια κλασική έκδοση με κωνικό σχήμα για βέλτιστη χρήση σε στενές αποστάσεις φύτευσης, όπως φυτείες λυκίσκου ή αμπελώνες, ή μια έκδοση υψηλής ορατότητας (διατίθεται προαιρετικά με προστασία FOPS) που είναι κατάλληλη για δασικές εργασίες και για έναν εμπρόσθιο φορτωτή. Η επαρκής ροή του αέρα εξασφαλίζεται από τα ανοιγόμενα εμπρός και πίσω παρμπρίζ, ενώ ένα ισχυρό σύστημα κλιματισμού ψύχει τον αέρα σε υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, η νέα Σειρά 5D MY24 διατίθεται τώρα και με φώτα εργασίας LED που βελτιώνουν στις συνθήκες για τους χειριστές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τέλος, το νέο ταμπλό InfoCentre+ προβάλλει με σαφήνεια όλες τις σχετικές πληροφορίες χάρη σε δύο όργανα και μια έγχρωμη οθόνη LCD 3,5″.

Τα γεωργικά μηχανήματα των SAME & DEUTZ-FAHR κατασκευάζονται για να αποδίδουν αλλά και για να αντέχουν. Προσφέρουν την μέγιστη δυνατή ευελιξία με υψηλές παραγωγικές δυνατότητες που καλύπτουν στο έπακρο τις μεγάλες και μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Προηγούμενο άρθροΣτο τέλος Μαΐου οι παραγγελίες για την BMW M4 CS
Επόμενο άρθροNissan, επιπλέον εκπτώσεις για το Ariya