Η Genesis δέχεται παραγγελίες στο Ηνωμένο Βασίλειο για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό GV60, το πρώτο όχημα ειδικής ηλεκτρικής πλατφόρμας, που θα διατεθεί εντός του έτους. Η τιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεκινά από τις 47.005 λίρες.

Το Genesis GV60 είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας που βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP (Electric-Global Modular Platform), σηματοδοτώντας το πρώτο βήμα ηλεκτροκίνησης της Genesis. Μέχρι το 2025, όλα τα νέα μοντέλα της Genesis θα είναι ηλεκτρικά και η μάρκα φιλοδοξεί να καταστεί απολύτως ουδέτερη άνθρακα έως το 2035.

Τρεις επιλογές του GV60 θα αρχίσουν να διατίθενται:

  • Premium, ένας κινητήρας 168 kW με κίνηση στους πίσω τροχούς
  • Sport, δύο κινητήρες 160 kW + 74 kW με τετρακίνηση
  • Sport Plus, δύο κινητήρες 160Kw+160kW με τετρακίνηση

Αυτονομία έως και 321 μίλια για το Premium, 292 μίλια για το Sport και 289 μίλια για το Sport Plus. Με ταχυφόρτιση 350 kW, το GV60 φορτίζεται από 10%-80% σε μόλις 18 λεπτά.

Ο Andrew Pilkington, Διευθύνων Σύμβουλος της Genesis Motor UK, σχολίασε: «Το GV60 σηματοδοτεί την νέα ηλεκτροκίνητη εποχή της Genesis και είμαστε ενθουσιασμένοι με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της γκάμας μας, με δυνατότητα πλέον προπαραγγελίας για τους πελάτες.

«Στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειάς μας ηλεκτροκίνησης, επιθυμούμε να επαναπροσδιορίσουμε την σημασία της premium πολυτέλειας στη νέα γενιά πελατών ηλεκτρικών οχημάτων. Το GV60 ενσαρκώνει την ουσία της Genesis – παρέχοντας τεχνολογία επόμενης γενιάς, χωρίς συμβιβασμούς στην πολυτέλεια».

Το GV60 θα είναι εξοπλισμένο με στάνταρ τεχνολογία επόμενης γενιάς, όπως προηγμένα συστήματα ασφαλείας οδηγού πέντε αστέρων, εξαιρετική διπλή οθόνη infotainment 12,3” και ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου. Στο επίκεντρο της εσωτερικής σχεδίασης του GV60 βρίσκεται το Crystal Sphere, ένα καλοσχεδιασμένο ηλεκτρονικό χειριστήριο μετάδοσης που ενημερώνει διαισθητικά τον οδηγό για τους τρόπους οδήγησης.

Περισσότερες πληροφορίες για τα πακέτα, τα επίπεδα εξοπλισμού και τις δυνατότητες θα ανακοινωθούν κατά το λανσάρισμα εντός του έτους.

Προηγούμενο άρθροΗ Opel γίνεται πλήρως ηλεκτρική
Επόμενο άρθροΗ Arval σημείωσε ρεκόρ κερδών 720 εκατ. ευρώ το 2021