THOR AVAS: λανσάρει σύστημα ηχητικής προειδοποίησης

Η THOR AVAS, η οποία ιδρύθηκε το 2017 από πρώην μηχανικούς της Toyota, της Daimler και της BMW, λανσάρισε σύστημα ακουστικής προειδοποίησης για ηλεκτρικά οχήματα.

Το σύστημα αλλάζει δυναμικά ήχο, που περιγράφεται από την εταιρεία ως «ευήκοος», με την κίνηση του οχήματος.

Τα ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, των σκούτερ, των λεωφορείων και των ποδηλάτων, κινούνται αθόρυβα, γεγονός που τα καθιστά επικίνδυνα για τους πολίτες και τα ζώα, ιδιαίτερα όσων έχουν προβλήματα όρασης και ακοής. Αυτό σημαίνει πως η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, ενώ ωφελεί το περιβάλλον, εισάγει και πιθανούς κινδύνους για τους πεζούς και τα ζώα.

Ο νόμος απαιτεί πλέον τα αυτοκίνητα να είναι εξοπλισμένα με σύστημα ηχητικής προειδοποίησης οχήματος (AVAS) που εκπέμπει ήχους κατά την κίνησή τους.

Το σύστημα προειδοποίησης της THOR AVAS είναι πλέον διαθέσιμο για στόλους πόλης (λεωφορεία και δημοτικά οχήματα μικροκινητικότητας), καθώς και για αυτοκινητοβιομηχανίες ή εγκατάσταση μετά την πώληση.

Το THOR AVAS συνδέεται με το σύστημα ελέγχου του οχήματος στη λειτουργία «αναγνώριση». Αυτό του επιτρέπει να παράγει τεχνητά ήχο ανάλογα με διάφορες παραμέτρους, όπως η ταχύτητα, το γκάζι, το GPS (αστικό/προαστιακό) και την ώρα.

Προηγούμενο άρθροVinFast – LeasePlan: συμφωνία για την Ευρώπη
Επόμενο άρθροVolkswagen: συντομότερη διαδικασία ανάπτυξης