Η XPENG παρουσίασε τα δύο τελευταία μοντέλα smart EV για τις ευρωπαϊκές αγορές: τη ναυαρχίδα της G9 SUV και το νέο σπορ sedan P7.

Και τα δύο μοντέλα, που παρουσιάστηκαν στην έκθεση eCar Expo στη Στοκχόλμη 3-5 Φεβρουαρίου, είναι διαθέσιμα για παραγγελία στη Δανία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και τη Σουηδία.

«Τα XPENG G9 και P7 προσφέρουν συνδυασμό ανώτερου στυλ, ποιότητας, απόδοσης και άνεσης, με κορυφαία τεχνολογία και καινοτομία. Η σημερινή ημέρα αποτελεί επίσης σημαντικό ορόσημο, καθώς ενισχύουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι και τα δύο οχήματα προσφέρουν νέο επίπεδο εξέλιξης και εμπειρίας μετακίνησης και θα αποτελέσουν τα ηλεκτρικά οχήματα επιλογής πολλών Ευρωπαίων πελατών», δήλωσε ο Brian Gu, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Πρόεδρος της XPENG, κατά την παρουσίασή τους.

Το G9 διαθέτει το πλέον πρόσφατο σύστημα κίνησης της XPENG, τεχνολογία μπαταρίας και προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού (ADAS), που συμπληρώνονται με μια πολυτελή και καθηλωτική εμπειρία καμπίνας. Το νέο P7 – η αναβαθμισμένη έκδοση του P7 – συνδυάζει το χαρακτηριστικό σπορ σεντάν προφίλ με μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερη φόρτιση και νέα έξυπνη καμπίνα.

Ταχύτερη φόρτιση, μεγαλύτερη αυτονομία

Τα νέα μοντέλα της XPENG προσφέρουν μερικές από τις πιο ισχυρές και προηγμένες τεχνολογίες EV στην Ευρώπη. Το XPENG G9 διαθέτει νέο σύστημα κίνησης με πλατφόρμα καρβιδίου του πυριτίου 800 V (SiC) υπερταχείας φόρτισης έως 300 kW, που επιτρέπει στους οδηγούς να ανακτήσουν έως και 100 χλμ αυτονομίας σε μόλις πέντε λεπτά. Είναι εφικτή η φόρτιση της μπαταρίας των 98 kWh, από 10% έως 80% σε μόλις 20 λεπτά. Το G9 μπορεί να διανύσει έως και 570 χλμ WLTP με μία μόνο φόρτιση (RWD Long Range), κάτι εξαιρετικό για το μέγεθος της μπαταρίας του. Το G9 μπορεί να δεχτεί ηλεκτρική ράβδο ρυμούλκησης, για φορτίο έως και 1.500 κιλά, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Το νέο P7 έχει βελτιστοποιηθεί με μέγιστη ισχύ φόρτισης έως και 175 kW, παρέχοντας ταχυφόρτιση από 10% έως 80% σε μόλις 29 λεπτά. Η αυτονομία του έχει βελτιωθεί, παρέχοντας έως και 576 χλμ WLTP με μία μόνο φόρτιση (RWD Long Range). Διαθέτει ηλεκτρική θύρα χώρου αποσκευών και πόρτες απαλού κλεισίματος για μεγαλύτερη άνεση και πρακτικότητα, καθώς και αντλία θερμότητας και θερμαινόμενο τιμόνι για πιο ξεκούραστη χειμερινή οδήγηση στις ψυχρότερες περιοχές της Ευρώπης.

Τα XPENG G9 και P7 είναι κατασκευασμένα βάσει των προτύπων ασφαλείας Euro NCAP πέντε αστέρων και της αυστηρής πιστοποίηση οχημάτων ΕΕ WVTA.

Ανώτερες επιδόσεις. Κομψή σχεδίαση

Τα XPENG G9 και P7 διαθέτουν ανώτερη απόδοση με τα προηγμένα συστήματα και τα κομψά αεροδυναμικά προφίλ τους και διατίθενται σε εκδόσεις τετρακίνησης ή κίνησης στους πίσω τροχούς.

Η τετρακίνητη έκδοση του G9 αποδίδει 551 ίππους, με μέγιστη ροπή 717 Nm, επιταχύνοντας από 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Το σύστημα ελατηρίου αέρα διπλού θαλάμου παρέχει ευρύ φάσμα ρυθμίσεων ακαμψίας που επιτρέπει στο όχημα να αντιμετωπίσει περίπλοκες συνθήκες δρόμου και εξασφαλίζει βέλτιστη οδηγική άνεση.

Η τετρακίνητη έκδοση του νέου P7 επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα – ξεπερνώντας ακόμα και ορισμένα μοντέλα σπορ αυτοκινήτων. Τα φρένα Brembo διατίθενται στάνταρ, παρέχοντας στον οδηγό επιπλέον έλεγχο. Όλα αυτά συνδυάζονται με τον εξωτερικό σχεδιασμό “Dynamic Aesthetics” της XPENG, με δυναμική σπορ εμφάνιση.

Το νέο P7 διατίθεται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων, καθώς και στην αποκλειστική έκδοση Wing, με ανυψούμενες πόρτες.

Αμφότερα τα μοντέλα διαθέτουν κρυφές χειρολαβές θυρών και εξαιρετικά χαμηλούς συντελεστές οπισθέλκουσας (0,236 για το P7 και 0,272 για το G9), για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και μεγάλη αυτονομία.

 

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώνονται οι δοκιμές της νέας Porsche Cayenne
Επόμενο άρθροΗ Peugeot κυριαρχεί στις εταιρικές πωλήσεις και το 2022