Volkswagen Golf, Renault Clio, Opel Corsa, Peugeot 208, Volkswagen Tiguan, Ford Focus, Skoda Octavia, Volkswagen Polo, Renault Captur και Toyota Yaris, ήταν κατά σειρά τα μοντέλα που περιλαμβάνονταν στα 10 πλέον ευπώλητα μοντέλα αυτοκινήτων της Ευρώπης το εννεάμηνο του 2020.

Τα ευπώλητα μοντέλα της Ευρώπης το εννεάμηνο 2020

Στη δεύτερη δεκάδα ακολουθούν κατά σειρά τα Dacia Sandero, Ford Fiesta, Mercedes-Benz A-Class, Volkswagen T-Roc, Citroen C3, Peugeot 2008, Toyota Corolla, Nissan Qashqai, Fiat Panda και Dacia Duster. Όλα τα μοντέλα, πλην της Toyota Corolla, κατέγραψαν διψήφια πτώση το 2020, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα ευπώλητα ανά χώρα το εννεάμηνο του 2020

Το Skoda Octavia ήταν ένα από τα 10 κορυφαία μοντέλα σε πωλήσεις σε 17 ευρωπαϊκές χώρες το εννεάμηνο του 2020.

Το Octavia ήταν πρώτο στην Αυστρία, την Τσεχία, την Πολωνία Σλοβακία και την Ελβετία ενώ κατατάχθηκε ως ο δεύτερο στη Φινλανδία και την Ουγγαρία κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου, σύμφωνα με στοιχεία της Jato Dynamics, για το Automotive News.

Το Volkswagen Golf ήταν ένα από τα 10 κορυφαία πωλούμενα μοντέλα σε 16 από τις 27 αγορές. Το Golf ήταν κορυφαίο στο Βέλγιο και τη Γερμανία, αλλά έχασε το προβάδισμά του στο Λουξεμβούργο από την Mercedes-Benz A-Class με βάση τις πωλήσεις του εννεαμήνου.

Το Golf ήταν δεύτερο στο Λουξεμβούργο, την Αυστρία και τη Φινλανδία και κατέλαβε την τρίτη θέση στις πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.

Τα κορυφαία μοντέλα ανά χώρα το εννεάμηνο στην Ευρώπη

Τα Toyota Corolla και Yaris κατέλαβαν μία θέση στην πρώτη δεκάδα το εννεάμηνο του 2020 σε εννέα χώρες το καθένα. Το Corolla ήταν το πρώτο στη Φινλανδία και την Ιρλανδία, ενώ το Yaris ήταν το κορυφαίο μοντέλο στην Ελλάδα. To Rav 4 ήταν πρώτο σε δύο χώρες.

Επίσης, το το Renault Clio ήταν κορυφαίο στη Γαλλία, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία.

Άλλα οχήματα που αξίζει να αναφερθούν κατά την ίδια περίοδο ήταν το Peugeot 208, το οποίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη Γαλλία, τη Δανία και την Ελλάδα, το Ford Fiesta, το οποίο ήταν το πρώτο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τέταρτο στην Ολλανδία·και το Kia Stonic, το οποίο ξεπέρασε το Toyota C-HR το εννεάμηνο στην Κύπρο.

Από μία πρωτιά κατέγραψαν τα Audi e-tron (Νορβηγία), Citroen C3 (Δανία), Dacia Logan (Ρουμανία), Fiat Panda (Ιταλία), Fiat 500 (Λιθουανία), Kia Niro (Ολλανδία), Seat Leon (Ισπανία), Suzuki Vitara (Ουγγαρία), Volvo V60 (Σουηδία).

Φωτογραφία: Volkswagen Golf

Προηγούμενο άρθροΠρωτότυπα Nissan Ariya έφθασαν στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΗ Bentley εξοπλίζει την Flying Spur με V8 κινητήρα