Η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε πολύ θετικά αποτελέσματα για το 2018. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων έφτασαν τα 7,3 δισ. με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στην περιοχή NAFTA (αύξηση 8,6%). Το Προσαρμοσμένο Καθαρό Κέρδος αυξήθηκε κατά 34% στα 5 δισ., ενώ το Καθαρό Κέρδος αυξήθηκε κατά 3% φτάνοντας τα 3,6 δισ. Τέλος βελτιώθηκε η θετική καθαρή ταμειακή θέση του ομίλου στα 1.9 δισ.

Παράλληλα η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και η ενδυνάμωση των συνεργιών με άλλες εταιρείες ενίσχυσε τη δυναμική της εταιρείας. Παράδειγμα αποτελεί η συνεχώς μεγαλύτερη συνεργασία με την εταιρεία Waymo, η οποία καθιστά τον όμιλο FCA ως μία από τις πλέον ισχυρές δυνάμεις στο χώρο της αυτόνομης οδήγησης. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της FCA για το 2018 περιλαμβάνουν:

  • Την αύξηση των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 102 χιλιάδες μονάδες, φτάνοντας συνολικά τα 4.842.000 οχήματα.
  • Την αύξηση των καθαρών εσόδων σε ποσοστό 4%, φτάνοντας τα 115,4 δισ.
  • Τα κέρδη προ φόρων και τόκων έφτασαν τα 7,3 δισ. (+3%) και το λειτουργικό κέρδος το 6,3%.
  • Το Προσαρμοσμένο Καθαρό Κέρδος το οποίο αυξήθηκε κατά 34% στα 5 δισ. και το Καθαρό Κέρδος που έφτασε τα 3,6 δισ. με αύξηση 3%.
  • Τη θετική καθαρή ταμειακή θέση των 1,9 δισ., σε αντίθεση με την αρνητική καθαρή ταμειακή θέση των 2,4 δισ. τον Δεκέμβριο του 2017.
  • Τέλος στο τελευταίο 3μηνο του έτους ο οίκος Fitch αναβάθμισε τη βαθμολογία της FCA σε βαθμίδα «ΒΒΒ-» από «ΒΒ».
Προηγούμενο άρθροΗ LIQUI MOLY ανέπτυξε μια επιτυχημένη ηλεκτρονική εκστρατεία
Επόμενο άρθροΠρωτότυπη εκστρατεία για τις ζώνες ασφαλείας από τη Nissan