www.fleetnews.gr

Ο αυξανόμενος αριθμός βοηθημάτων οδήγησης που συμπεριλαμβάνονται στα καινούργια αυτοκίνητα οδηγεί λογικά σε μεγαλύτερη ασφάλεια και πιθανότητα λιγότερη συμμετοχή σε ατυχήματα. Με αυτό το πνεύμα, ο όμιλος BMW και η ασφαλιστική εταιρεία Swiss Re ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν μια νέα κατηγορία ασφαλίσεων αυτοκινήτων στη Γαλλία. Αυτή θα περιλαμβάνει μια αξιολόγηση επιπέδου κινδύνου για κάθε μοντέλο, λαμβανομένου υπόψη του αριθμού και του τύπου των χαρακτηριστικών «ασφάλειας» που περιλαμβάνει ο κατασκευαστής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική δήλωση της BMW: «Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας διέρχεται μια μεταβατική φάση. Στην πορεία για τα αυτόνομης οδήγησης οχήματα, όλο και περισσότερα συστήματα βοήθειας εγκαθίστανται στα νέα οχήματα από τους κατασκευαστές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά τα συστήματα παρεμβαίνουν ενεργά στον έλεγχο του οχήματος. Μέχρι τώρα, όμως, έχουν ληφθεί υπόψη μόνο από τις ασφαλιστικές εταιρείες σε περιορισμένο βαθμό ».

Ως εκ τούτου, προτείνεται να μην περιορίζονται τα επίπεδα ασφαλίστρων στα παραδοσιακά κριτήρια της ηλικίας του οδηγού, της ισχύος του αυτοκινήτου, του μεγέθους του κινητήρα, αλλά να λαμβάνονται υπόψη και οι νέες παράμετροι.

(Picture Copyright: techcrunch)

Προηγούμενο άρθροΤο Nissan LEAF “ηλεκτρίζει” τον μαραθώνιο, ανά την Ευρώπη
Επόμενο άρθροΗ Bosch αναπτύσσει μια εφαρμογή για εκκίνηση χωρίς κλειδί