Η premium ηλεκτρική μάρκα του Geely Holding Group, Zeekr, θα συνεργαστεί με την Waymo για την ανάπτυξη ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος, που θα ενταχθεί στον αυτόνομο στόλο Waymo One στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το νέο ειδικά κατασκευασμένο όχημα κινητικότητας σχεδιάζεται και αναπτύσσεται στις εγκαταστάσεις Ε&Α της Zeekr, CEVT (China Europe Vehicle Technology Centre) στη Σουηδία, στο Γκέτεμποργκ, το οποίο έχει αποδεδειγμένο ιστορικό στην ανάπτυξη κορυφαίων οχημάτων κατηγορίας για τον όμιλο Geely Holding. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Zeekr θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει το μελλοντικό όχημα σε μια νέα αρχιτεκτονική κινητικότητας ανοιχτού κώδικα. Η Waymo θα αναλάβει την παράδοση των οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια θα ενσωματώσει το πλήρως αυτόνομο Waymo Driver της στην πλατφόρμα του οχήματος.

Το νέο όχημα σχεδιάζεται εξαρχής για μεταφορά επιβατών, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς για τα αυτόνομα οχήματα. Το νέο όχημα Zeekr έχει σχεδιαστεί για αυτόνομες περιπτώσεις χρήσης και θα διαθέτει μια πλήρως διαμορφώσιμη καμπίνα, με και χωρίς χειριστήρια οδηγού, που μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του στόλου μη επανδρωμένων με οδηγό οχημάτων Waymo One στις ΗΠΑ.

Η Zeekr ιδρύθηκε στις αρχές του 2021 ως μια παγκόσμια μάρκα σχεδιασμού και μηχανικής τεχνολογίας-κινητικότητας στη Σουηδία. Το πρώτο μοντέλο της Zeekr, το 001, παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2021 και οι παραδόσεις ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Ο Andy An, CEO της Zeekr Technology, δήλωσε: “Η Zeekr δημιουρήθηκε με βάση τα ιδανικά της ισότητας, της διαφορετικότητας και της βιωσιμότητας. Όντας στρατηγικός συνεργάτης και προμηθευτής οχημάτων του στόλου Waymo One, θα είμαστε σε θέση να μοιραστούμε την εμπειρία, τα ιδανικά μας και να παρέχουμε την τεχνογνωσία μας στη συνεργασία για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που ταιριάζει στις απαιτήσεις της Waymo για αυτό το ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα στην παγκόσμια αγορά βιώσιμης μετακίνησης”.

Προηγούμενο άρθροΗ νέα BMW iX M60 στην CES 2022
Επόμενο άρθροTo Νέο Fiat 500 παρουσιάζεται στην CES 2022