Το Volvo Group και η CRH, παγκόσμιος ηγέτης δομικών υλικών, συνεργάζονται για την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης.

Το Volvo Group και η CRH υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεννόησης (MoU) για την επιτάχυνση καινοτομιών μηδενικών εκπομπών στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εξοπλισμού οχημάτων δρόμου και εκτός δρόμου, που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές, με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογίας επόμενης γενιάς, την κλιμάκωση της τεχνολογίας αιχμής και την λειτουργική απόδοση.

Κορυφαία στελέχη του Volvo Group και της CRH συναντήθηκαν στην Eskilstuna της Σουηδίας στις 13 Νοεμβρίου και υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεννόησης (MoU) για συνεργασία προς επιτάχυνση της μετάβασης σε απόλυτα καθαρές εκπομπές. Και οι δύο οργανισμοί φιλοδοξούν να μειώσουν τις εκπομπές τους. Στόχος του Volvo Group, ηγέτη λύσεων μεταφορών και υποδομών,  είναι οι ηλεκτρικές πωλήσεις κατά 35% έως το 2030 και η απανθρακοποίηση της αλυσίδας αξίας έως το 2040. Η CRH στοχεύει σε μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 30% σε όλο τον όμιλο έως το 2030 και στην πλήρη απανθρακοποίηση έως το 2050. Η CRH είναι κορυφαία επιχείρηση λύσεων δομικών υλικών στην Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Με δραστηριότητες σε 29 χώρες, είναι παραδοσιακός βασικός πελάτης πολλών εταιρειών του Volvo Group.

Από την εξόρυξη και την επεξεργασία πρώτων υλών, έως τη μεταφορά στην εφοδιαστική αλυσίδα και την χρήση στις κατασκευές, η CRH χρησιμοποιεί πολλούς τύπους εξοπλισμών και οχημάτων που παρέχουν πολλές δυνατότητες μείωσης εκπομπών. Η εταιρεία, μέσω του Κέντρου Καινοτομίας Βιώσιμων Κατασκευών της, θα προσφέρει την τεχνογνωσία της για εντοπισμό ευκαιριών μεγιστοποίησης της αξίας βιώσιμων κατασκευαστικών καινοτομιών. Οι μάρκες του Volvo Group – Volvo Trucks, Renault Trucks, Mack Trucks και Volvo Construction Equipment (Volvo CE) – θα συμβάλουν με την τεχνογνωσία τους σε λύσεις βιώσιμων μεταφορών και υποδομών.

Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί επιτυχώς στο παρελθόν. Σε αυτό οφείλεται η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική μπετονιέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αναπτύχθηκε από την Renault Trucks και χρησιμοποιήθηκε από την Tarmac, εταιρεία της CRH, καθώς και το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό Volvo FM στη Γαλλία, για λογαριασμό της Eqiom, εταιρείας της CRH.

Φέτος, η Volvo CE παρέδωσε το πρώτο μηχάνημα Articulated Hauler A30G, από χάλυβα απαλλαγμένο ορυκτών στην Βόρεια Αμερική, ο οποίος χρησιμοποιείται από την Pennsy Supply, βορειοαμερικανική εταιρεία της CRH. Οι δύο εταιρείες συμμετείχαν από κοινού στην εκδήλωση Net Zero Roads, που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο του 2023, δοκιμάζοντας τον τροχοφόρο ηλεκτρικό φορτωτή Volvo L120H, τον τροχοφόρο ηλεκτρικό φορτωτή L25 Electric και τον ερπυστριοφόρο εκσκαφέα EC230 Electric σε διάφορα πεδία δραστηριότητας της Tarmac. Η Volvo CE σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει τον ηλεκτρικό τροχοφόρο φορτωτή L120H Electric σε ευρωπαϊκή δραστηριότητα της CRH, στις αρχές του 2024.

Ο Bruno Blin, Πρόεδρος της Renault Trucks, ο οποίος ηγείται της ομάδας συνεργασίας οδοστρωμάτων, σχολίασε: «Έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει πολλά ηλεκτρικά οχήματα οδοστρώματος στις εταιρείες της CRH και ανυπομονούμε να την υποστηρίξουμε στην διαδικασία απανθρακοποίησής της και να πορευτούμε από κοινού σε ένα πιο βιώσιμο πρότυπο μεταφορών στον κατασκευαστικό κλάδο».

Ο Melker Jernberg, Πρόεδρος της Volvo CE, ο οποίος θα ηγηθεί της ομάδας συνεργασίας οχημάτων/μηχανημάτων εκτός δρόμου του Volvo Group, σχολίασε: «Οι συνεργασίες είναι το κλειδί για την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης και η συνεργασία μας με την πρωτοπόρο στις λύσεις δομικών υλικών CRH θα βοηθήσει αμφότερες τις εταιρείες να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους».

«Στην CRH καινοτομούμε για ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα και το Volvo Group, με ευρεία τεχνογνωσία στις λύσεις βιώσιμων μεταφορών και υποδομών, συνιστά φυσικό στρατηγικό εταίρο για εμάς. Αυτή η συνεργασία αποτελεί σημαντική πρόοδο στην κοινή μας δέσμευση απανθρακοποίησης των επιχειρήσεών μας», δήλωσε η Eunice Heath, Chief Sustainability Officer της CRH.

Προηγούμενο άρθροHellas Direct: σχολικές διαβάσεις με #safefriday 2023
Επόμενο άρθροΤο νέο Toyota Proace Max