Η Volkswagen AG και η Vulcan Green Steel υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) για χάλυβα χαμηλών εκπομπών άνθρακα – βασικό στοιχείο της στρατηγικής πράσινου χάλυβα της Volkswagen.

Τα κύρια σημεία περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Θα καλυφθούν ετήσιες ευρωπαϊκές ανάγκες 300.000 τόνων χάλυβα.

Οι όγκοι χάλυβα χαμηλών εκπομπών άνθρακα που προβλέπεται να παραγγείλει η Volkswagen AG θα καλύψουν σημαντικό ποσοστό των συνολικών αναγκών και θα χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις παραγωγής του Ομίλου από το 2027 και μετά.

  • Στρατηγική από το ορυχείο στο μέταλλο: από την εξόρυξη σιδηρομεταλλεύματος, την πράσινη ενέργεια και το υδρογόνο, μέχρι τον χάλυβα.
  • Η πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή φύλλων χάλυβα του Ομάν θα επεκταθεί από την εξόρυξη σιδηρομεταλλεύματος σε ίδια παραγωγή πράσινης ενέργειας και πράσινου υδρογόνου, έως και δευτερογενή παραγωγή τελικού χάλυβα.
  • Ομάν: εξαιρετικές προοπτικές για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ιδίως αιολικής και ηλιακής.
  • Οι υψηλές ταχύτητες ανέμου και η ισχυρή, συνεχής ηλιακή ακτινοβολία του Ομάν δημιουργούν ιδανικές συνθήκες παραγωγής πράσινης αιολικής και ηλιακής ενέργειας – ουσιαστική προϋπόθεση παραγωγής χάλυβα χαμηλών εκπομπών άνθρακα με χρήση πράσινου υδρογόνου.
  • Οι εκπομπές άνθρακα κατά την παραγωγή χάλυβα θα μειωθούν κατά 70%.
  • Ο χάλυβας χαμηλών εκπομπών άνθρακα της Vulcan Green Steel προβλέπεται να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά την παραγωγή χάλυβα κατά 70% στο μέλλον.

«Η απαλλαγή των αλυσίδων εφοδιασμού από τον άνθρακα είναι καθοριστικός παράγοντας στην πορεία προς την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα του Volkswagen Group. Θέλουμε να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο το αργότερο μέχρι το 2050 και η χρήση χάλυβα χαμηλών εκπομπών άνθρακα είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ο πράσινος χάλυβας θα μας βοηθήσει να καταστήσουμε στο μέλλον τις αλυσίδες εφοδιασμού της Volkswagen ακόμη πιο φιλικές προς το περιβάλλον», δήλωσε ο Dirk Große-Loheide, μέλος του ΔΣ της μάρκας Volkswagen αρμόδιος για τις Προμήθειες και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Volkswagen AG.

Η συνεργασία εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του Volkswagen Group για επέκταση της χρήσης πράσινου χάλυβα στην παραγωγή. Εκτός από τη συνεργασία με τη Vulcan Green Steel, η Volkswagen συνεργάζεται με τη Salzgitter AG από το 2022. Ο Όμιλος διαθέτει επίσης μερίδιο στη σουηδική εταιρεία κατασκευής πράσινου χάλυβα H2 Green Steel, μέσω της θυγατρικής του Scania.

Το Jindal Steel Group, στο οποίο ανήκει η Vulcan Green Steel, είναι ένας διαφοροποιημένος βιομηχανικός όμιλος εξόρυξης χάλυβα, σιδηρομεταλλεύματος και ενέργειας, με δραστηριότητες στην Ινδία, το Ομάν, την Αφρική και την Αυστραλία.

Από το 2027, η Vulcan Green Steel θα παράγει ποιότητες για αυτοκίνητα και άλλους χάλυβες υψηλής αντοχής, στο Ομάν. Στις εγκαταστάσεις του Duqm θα χρησιμοποιηθεί φυσικό αέριο τα πρώτα χρόνια και αργότερα θα μεταβούν στην πράσινη ενέργεια, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα κατά 70%. Το εργοστάσιο ήδη κατασκευάζεται και προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία το 2026.

Προηγούμενο άρθροΌσα θέλετε να γνωρίζετε για το καινούργιο IONIQ 5 N
Επόμενο άρθροΗ Dongfeng Motor επιταχύνει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη