Η T-Systems και η Aurora Labs, καινοτόμος εταιρεία λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης αυτοκινήτου, ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν τις δυνατότητες ενημέρωσης διαφορικού λογισμικού της Aurora Labs, από κοινού με την ασύρματη πλατφόρμα (OTA) της T-Systems.

Αυτή η λύση θα υποστηρίξει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων στη βελτιστοποίηση του χρόνου διάθεσης στην αγορά και του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας (TCO) των οχημάτων λογισμικού (SDV) και θα βελτιώσει τη συνολική οδηγική εμπειρία των πελατών μέσω συνεχών ενημερώσεων και βελτιώσεων λογισμικού.

Η T-Systems και η Aurora Labs θα συνδυάσουν την τεχνογνωσία τους στην υποδομή υπηρεσιών cloud συνδεδεμένων αυτοκινήτων και την εξειδικευμένη τεχνολογία ασύρματης ενημέρωσης. Οι δύο εταιρείες θα προσφέρουν μια ευέλικτη, ασφαλή και οικονομική λύση για κατασκευαστές αυτοκινήτων και στόλους, που θα μπορούν να ενημερώνουν απρόσκοπτα οποιαδήποτε συσκευή του οχήματος, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, ακόμα και όταν το όχημα κινείται.

Η κατοχυρωμένη τεχνολογία Line-Of-Code Intelligence (LOCI) και ασύρματης ενημέρωσης λογισμικού OTA της Aurora Labs παρέχουν μοναδικές δυνατότητες, όπως 97% μικρότερα αρχεία ενημέρωσης, με ελαχιστοποίηση της χρήσης δεδομένων και πρόσθετες ενημερώσεις που διασφαλίζουν τον χρόνο λειτουργίας του οχήματος, με προηγμένο μηχανισμό επαναφοράς που αποτρέπει την αστοχία του λογισμικού, σύμφωνα με τους κανονισμούς UNECE R156. Η T-Systems παρέχει εκτεταμένη εμπειρία στην παροχή ολοκληρωμένων συνδεδεμένων υπηρεσιών αυτοκινήτου, σε υποδομή υποστήριξης και λύσεις διαχείρισης δεδομένων για περισσότερα από 30 εκατομμύρια οχήματα μέσω της ολοκληρωμένης ασύρματης πλατφόρμας της. Η πλατφόρμα αυτή προσφέρει επεκτασιμότητα για τη διαχείριση μεγάλων στόλων, είναι σπονδυλωτή και ενσωματώνεται άψογα στην υπάρχουσα υποδομή οποιουδήποτε κατασκευαστή, επιτυγχάνοντας επιτυχή ενημέρωση κατά 99,99%.

Ο συνδυασμός της τεχνολογίας LOCI, της Aurora Labs, με την ασύρματη πλατφόρμα της T-Systems, θα δώσει λύση σε βασικές προκλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως την πολυπλοκότητα των ψηφιακών οικοσυστημάτων, τον όγκο δεδομένων, τον χρόνο ενημέρωσης και την κυβερνοασφάλεια. Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στους κατασκευαστές και τους στόλους αυτοκινήτων να διαχειρίζονται και να ενημερώνουν απρόσκοπτα το λογισμικό των οχημάτων τους, διασφαλίζοντας βέλτιστη απόδοση, καλύτερη εμπειρία χρήστη και μειωμένο κίνδυνο κυβερνοασφάλειας.

«Ο συνδυασμός των δυνατοτήτων μας επιτρέπει την παροχή ενημερώσεων διαφορικού λογισμικού, που σημαίνει ότι παρέχουμε και αναπτύσσουμε μόνο το τμήμα του κώδικα που πραγματικά επηρεάζεται από την αλλαγή. Αυτό επιφέρει πολύ μικρότερα πακέτα λογισμικού και λιγότερη κίνηση δεδομένων», δήλωσε ο Christian Hort, Ανώτερος Αντιπρόεδρος  Automotive της T-Systems.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Sunlight Group – ΕΚΕΤΑ
Επόμενο άρθροΤο νέο MINI Aceman SE σε έκδοση Favoured